Δεν εξετάζεται το συμβάν του Verstappen από τους αγωνοδίκες

Add us as preferred source

Δεν τίθεται εν αμφιβόλω η pole position του Max Verstappen στο Μεξικό, αφού οι αγωνοδίκες δεν θα εξετάσουν το συμβάν με την κίτρινη σημαία στον τελευταίο γρήγορο γύρο του Ολλανδού.

Στην τελευταία στροφή το Autodromo Hnos Rodriguez, ο Valtteri Bottas έχασε τη γραμμή του και χτύπησε στις μπαριέρες, βγάζοντας την κίτρινη σημαία κυριολεκτικά στην εκπνοή του Q3.

Από εκεί πέρασε δευτερόλεπτα μετά ο Max Verstappen, ο οποίος είχε στο οπτικό του πεδίο τις διπλές κίτρινες σημαίες, αλλά δεν ελάττωσε ταχύτητα, βελτιώνοντας μάλιστα στο τρίτο sector.

Ο ίδιος παραδέχθηκε μετά, στη συνέντευξη Τύπου, πως δεν μείωσε τον ρυθμό του, όταν σε σχετική ερώτηση απάντησε: «Δεν φάνηκε να το κάνω αυτό, έτσι; Όχι.»

Παρόλα αυτά, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην θέσουν καν υπό εξέταση το συμβάν, που σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχει επιφέρει και τρεις θέσεις ποινή.

Κι αυτό, διότι εξέτασαν πρώτα τα mini-sectors και είδαν πως ο Ολλανδός δεν είχε κινηθεί ταχύτερα, είχε δηλαδή μειώσει την ταχύτητά του.

Επομένως, θα κρατήσει την pole position, που κέρδισε γράφοντας και νέο ρεκόρ πίστας.

Latest Podcast Undercut · E49 · 05/10/2026 · 56 min

The Undercut Redux #49: Όλα είναι υπό έλεγχο

Η μεγάλη επιστροφή της Formula 1 στην Μαλαισία ήταν σαν ένα best of των προηγούμενων αγώνων στην πολυλατρεμένη πίστα της Σεπάνγκ. Το χάος που έφερε…

Add us as preferred source on Google News

Follow TotalRacing on Google News so you never miss an article.

Related Posts