Δεν φοβάται τον Tanak o Latvala

Ο Jari-Matti Latvala δεν φοβάται την απειλή του Ott Tanak στην Toyota, καθώς έχει δουλέψει για να στήσει την ομάδα γύρω του, ενώ πιστεύει πως ο Εσθονός θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί.

Ο Φινλανδός πήγε στην Toyota στα τέλη του 2016 μετά την ξαφνική αποχώρηση της Volkswagen από το WRC. Από τότε δούλεψε σκληρά για να φέρει το Yaris WRC στα μέτρα του, παίρνοντας την νίκη στο Rally Σουηδίας, μόλις στον δεύτερο του αγώνα με το αμάξι.

Ο Tanak, που θα βρίσκεται στην Toyota από το 2018, θα είναι μία απειλή μέσα στην ομάδα, αλλά θα χρειαστεί χρόνο για να μάθει την νέα του ομάδα, μετά από 7 χρόνια στην M-Sport.

«Έχω δουλέψει για να κάνω το Yaris δικό μου αμάξι και τώρα ο Tanak θα πρέπει να προσαρμοστεί στο νέα αυτοκίνητο,» δήλωσε ο Latvala.

«Νομίζω θα έχουμε μία καλή μάχη μέσα στην ομάδα, αλλά νομίζω ότι έχουμε μία δυνατή ομάδα για την επόμενη χρονιά. Ξέρω ότι θέλω να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής και για να γίνω πρωταθλητής πρέπει να είμαι πιο γρήγορος από όλους και κάτι τέτοιο περιλαμβάνει και αυτόν.»

Μάλιστα, ο Latvala παραδέχθηκε ότι δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στην Volkswagen, αφού είχε στο μυαλό του ότι πηγαίνει στην ομάδα του Ogier. Ωστόσο, αυτό δεν ίσχυε με την Toyota, καθώς είχε την σχετική εμπειρία.

«Θυμάμαι όταν έφυγα από την M-Sport και την Ford, που ήμουν για αρκετά χρόνια και ήταν δύσκολο να μεταπηδήσω στην Volkswagen. Αλλά αυτή η μεταπήδηση στην Toyota ήταν εύκολη γιατί είχα την εμπειρία της αλλαγής ομάδας.

«Για τον Tanak η αλλαγή από την M-Sport στην Toyota θα είναι η πρώτη του και μπορεί να είναι δύσκολο να προσαρμοστεί αφού ήταν σε μία ομάδα τόσο καιρό.

«Όταν πήγα στην Volkswagen είχα μία μικρή αίσθηση ότι ήταν η ομάδα του Sebastien Ogier, ήταν εκεί από την αρχή. Αν είσαι πιο γρήγορος από τους teammates σου τότε είναι εντάξει – αν όχι τότε μένεις στην σκιά.»

Ο Tanak παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει πόσο δύσκολο θα είναι να προσαρμοστεί στην νέα του ομάδα, αφού βρισκόταν 7 χρόνια στην M-Sport:

«Πρέπει να συνηθίσω τους ανθρώπους και τη νέα ομάδα. Θα είναι μία μεγάλη δουλειά. Για το πόσο δύσκολο θα είναι η αλλαγή για πρώτη φορά, δεν έχω ιδέα – δεν έχω αλλάξει ακόμα!»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

Διαβάστε το έβδομο τεύχος του TotalMAG

About The Author

mm

Το motorsport είναι η αρρώστια μου. Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων και γράφω στο totalracing.gr.