Δεν κατατέθηκε ένσταση για τον κινητήρα της Ferrari (ακόμα)

Add us as preferred source
GP MESSICO F1/2019 – DOMENICA 27/10/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Ο αλυτάρχης της Formula 1, Michael Masi, αποκάλυψε πως καμία ομάδα δεν έχει καταθέσει επίσημη ένσταση για τη μονάδα ισχύος της Ferrari.

Προ δύο εβδομάδων, δημοσίευμα του motosport.com ανέφερε πως ορισμένες ομάδες (χωρίς να τις κατονομάζει) υποπτεύονταν πως η αυξημένη ιπποδύναμη της μονάδας ισχύος της Ferrari προέρχεται από κάποιο παράνομο τέχνασμα, που εικάζουν πως έχει σχέση με μία ελεγχόμενη «διαρροή» λαδιού από το ψυγείο προς τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Μάλιστα, κατά τον Charles Leclerc αυτό είναι μία προσπάθεια αποσταθεροποίησης της ομάδας του, που στα τελευταία GP έχει ανεβάσει σημαντικά την απόδοσή της.

Πριν το Grand Prix του Μεξικού, υπήρχε έντονη φημολογία πως κάποια ομάδα θα βγει μπροστά και θα προχωρήσει σε επίσημη ένσταση προς της FIA, ώστε να ξεκινήσει έρευνα πάνω στον κινητήρα των Ιταλών.

Στο καθιερωμένο briefing μετά τον αγώνα, όμως, ο Michael Masi αποκάλυψε, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του RaceFans.net, οι ομάδες είχαν ένα περιθώριο 30 λεπτών για να προχωρήσουν σε ένταση μετά το πέρας του GP, όμως καμία δεν το έπραξε.

«Οι άνθρωποι του τεχνικού τμήματος εξετάζουν κάθε ζήτημα νομιμότητας σε όλα τα μονοθέσια και θα συνεχίσουν να το κάνουν αυτό. Κι όπως όλοι γνωρίζουμε, οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα, αν το επιθυμούν, να προχωρήσουν σε ένσταση,» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αυτό σημαίνει πως ακόμα το ζήτημα παραμένει σε παρασκηνιακό επίπεδο, και δεν είναι βέβαιο αν και πότε θα υπάρξει κάποια καταγγελία, ώστε να είναι σε θέση και η Ομοσπονδία να προχωρήσει σε εξέταση του κινητήριου συνόλου της Scuderia.

Ως τότε, τα πράγματα παραμένουν ως έχουν.

Latest Podcast Undercut · E47 · 14/09/2026 · 55 min

The Undercut Redux #47: Κυνηγώντας ανεμόμυλους

Το ταξίδι της Formula 1 στην Μαδρίτη είχε ιδιαίτερη προσμονή, αρκετές ψευδαισθήσεις και πολλές διαφορετικές πραγματικότητες για τους πρωτοπόρους οδηγούς. Ο Kimi Antonelli είναι ξανά…

Add us as preferred source on Google News

Follow TotalRacing on Google News so you never miss an article.

Related Posts