Δεν μετανιώνει ο Marquez παρά την πτώση

MARC MARQUEZ SPA REPSOL HONDA TEAM HONDA MotoGP GP France 2016 (Circuit Bugatti) 06-08/05.2016 photo: MICHELIN

Αναγκασμένος να έχει μια πιο επιθετική στρατηγική στον αγώνα της Γαλλίας, ήταν ο Marc Marquez, ο οποίος παρόλα αυτά δεν μετανιώνει για την πτώση του που τον έφερε μόλις 13ο και τον έριξε από την κορυφή του πρωταθλήματος.

Ο Marquez ήταν στην τέταρτη θέση την στιγμή της πτώσης του και κυνηγούσε τον Andrea Doviziozo για την τελευταία θέση του βάθρου, πριν οι δυο τους αποτέλεσαν θύματα δύο ταυτόχρονων απίθανων, σχεδόν ίδιων ατυχημάτων στην πέμπτη στροφή της πίστας του Le Mans.

Ο Ισπανός αναβάτης της Honda, που τερμάτισε στην 13η θέση, ανέφερε σε δηλώσεις του πως η πτώση του ήταν αποτέλεσμα μιας πιο επιθετικής προσέγγισης που είχε στον αγώνα, χωρίς όμως να μετανιώνει παρά την απώλεια βαθμών στην μάχη του τίτλου. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

“Ήταν κρίμα με την πτώση που είχα σήμερα. Είχα έναν καλό αγώνα, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει ειδικά όταν κινείσαι στο όριο σε κάθε γύρο. Θα μπορούσαν να έχω έναν πιο συντηρητικό αγώνα, αλλά εδώ μπορείς να βρεθείς πολύ πίσω αν το προσπαθήσεις αυτό, οπότε έπρεπε να πάρω ρίσκα.

“Στον αγώνα έβλεπα πως έχανα πολύ έδαφος στα σημεία που χρειαζόταν να επιταχύνω, οπότε έπρεπε να το κερδίσω στα φρεναρίσματα. Τελικά, έχασα το εμπρός μέρος και είχα το ατύχημα.”

Η συχνότητα των πτώσεων πάντως στην Bugatti Circuit της πίστας του Le Mans επέτρεψε στον Marquez να τερματίσει στην 13η θέση και να πάρει 3 βαθμόυς, μένοντας κοντά στον Lorenzo που πέρασε στην κορυφή της κατάταξης του πρωταθλήματος των οδηγών. Για αυτό το γεγονός, ο Ισπανός ανέφερε:

“Το θετικό ήταν πως κατάφερα να πάρω τρεις βαθμούς και είμαι πλέον μόνο πέντε βαθμούς πίσω από τον Jorge Lorenzo στην κατάταξη, που δεν είναι και πολλοί. Είναι μία νίκη. Τώρα έχουμε μπροστά μας μια σειρά από πίστες στις οποίες δυσκολευτήκαμε, αλλά είναι διαφορετικές κι από την Jerez κι από το Le Mans, οπότε ελπίζω να είμαι γρήγορος και να έχω κάποιους καλούς αγώνες.”

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Team members congratulate Fernando Alonso on his sixth place finish.

Alonso - Οι καλύτερες ημέρες θα έρθουν σύντομα

Next Article

Vinales - Το βάθρο με τη Suzuki δεν επηρεάζει το μέλλον μου

Related Posts