Ο Lewis Hamilton δυσκολεύεται να εξηγήσει την έλλειψη ρυθμού που είχε στον αγώνα του Grand Prix της Ρωσίας.

Ο Βρετανός είχε ένα αρκετά δύσκολο τριήμερο, μένοντας 4ος στις κατατακτήριες, ενώ στην ίδια θέση τερμάτισε και τον αγώνα.

Ωστόσο, η πρωτιά που κατέλαβε την Κυριακή ο teammate του, Valtteri Bottas, και το γεγονός ότι έτρεχαν με το ίδιο set-up, αφήνει τον Hamilton ανήμπορο να εξηγήσει τι συνέβη και δεν μπορούσε να φανεί ανταγωνιστικός: «Δεν μπορώ να το εξηγήσω τώρα, αλλά θα δουλέψω μέσα στη βδομάδα για να καταλάβω τι έγινε.

«Έχω μία ιδέα του γιατί αισθανόμουν έτσι στον αγώνα και τις κατατακτήριες, αλλά θα κάνουμε πολλή δουλειά για να βρούμε την αιτία.»

Ο ίδιος θεωρεί πως έχασε από νωρίς μία ευκαιρία να βρεθεί στο βάθρο, καθώς, ακολουθώντας για πολύ ώρα τον Kimi Raikkonen, το μονοθέσιο υπερθερμάνθηκε και έπρεπε να ρίξει τον ρυθμό του για να μπορέσει να τερματίσει χωρίς προβλήματα.

«Από τον 5ο γύρο και μετά, έπρεπε να επιβραδύνω και να μείνω 4ος,» είπε. «Απενεργοποίησα πολλές ρυθμίσεις της μονάδας ισχύος. Μου κοβόταν η δύναμη από έναν κύλινδρο εξαιτίας της θερμοκρασίας. Ήξερα ότι θα μείνω 4ος από νωρίς.

«’Ημουν αργός από το Σάββατο, οπότε αυτό δεν αλλάζει. Πιστέυω πως θα μπορούσα να έχω περίπου τον ίδιο ρυθμό με τους μπροστά, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορούσα να αντέξω τόσο πολύ με το set-up που είχα.

«Ρίχνοντας τον ρυθμό μου για να ψυχράνω το μονοθέσιο έχανα περίπου 7 δέκατα, ίσως κι ένα δευτερόλεπτο στον γύρο.»

Η διαφορά από τον Vettel στη βαθμολογία αυξήθηκε στους 13 βαθμούς, αλλά ο ο Βρετανός φαίνεται να μην τον απασχολεί αυτό ακόμα: «Απλώς δεν το σκέφτομαι αυτό τώρα. Δεν είναι σημαντικό.

«Πρέπει να καταλάβουμε που πήγε η ταχύτητά μας αυτό το τριήμερο, τι πήγε λάθος με το set-up και να επιστρέψουμε δριμύτεροι στον επόμενο αγώνα. Έχουμε ακόμα δρόμο, είμαστε ακόμα δεύτεροι στο πρωτάθλημα. Δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Φυσικά, θα πρέπει να βρω τον ρυθμό που είχα.»

Πηγή: Motorsport.com

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles