Δεν πίστευε πως θα κερδίσει φέτος ο Latvala

O Jari-Matti Latvala δήλωσε ότι είχε εγκαταλείψει τις ελπίδες  του για να κερδίσει έναν αγώνα στην φετινή σεζόν του WRC, πριν το Rally Αυστραλίας.

Ο Φινλανδός βρέθηκε να ηγείται του αγώνα στην αρχή, αλλά στην συνέχεια έμεινε πίσω από τον teammate του Ott Tanak, και τα πλάνα της ομάδας τον ήθελαν να μην πιέσει τον Εσθονό για την νίκη. Ωστόσο, οι εξελίξεις τον έφεραν πρώτο, κατακτώντας την πρώτη του φετινή νίκη, και βοηθώντας την ομάδα του να πάρει το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

«Πρέπει να πω, ότι τα είχα παρατήσει, νόμιζα ότι θα είναι η πρώτη μου χρονιά στο WRC που δεν θα κέρδιζα κάποιον αγώνα,» δήλωσε ο Latvala.

«Ακόμα και πριν τον αγώνα, οι δημοσιογράφοι μου έλεγαν ότι έχουν κερδίσει τουλάχιστον έναν αγώνα από το 2008 και μετά. Και απάντησα: ‘Ναι, το ξέρω! Αλλά εντάξει, αν δεν κέρδιζα τον αγώνα, και κερδίζαμε το πρωτάθλημα κατασκευαστών είναι σαν να έχω πάρει μία νίκη.

«Είχα ένα καλό δεύτερο μισό στην σεζόν και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την νίκη. Όταν δουλεύεις σκληρά και δεν βλέπεις αποτελέσματα σου ρίχνει το ηθικό και δεν έχει κίνητρο.

«Αυτή ήταν μία σημαντική νίκη, αλλά πιο σημαντικό ήταν το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.»

Ο Latvala δήλωσε ότι οι συνθήκες στις ειδικές της Κυριακής ήταν τόσο δύσκολες, που έπρεπε να είναι συγκεντρωμένος στο 110 %, για να μην κάνει λάθος.

«Στο μυαλό μου είχα τον μοναδικό μου στόχο που ήταν να ανοίξω την διαφορά από τον Hayden – δεν σκεφτόμουν την νίκη,» πρόσθεσε ο Φινλανδός.

«Αλλά οι βρόχινες συνθήκες, δούλεψαν υπέρ μου και μου έδωσαν την ευκαιρία να επιτεθώ. Και αν το κάνεις σωστά, μπορείς να κερδίσεις αρκετό χρόνο. Αλλά μπορεί επίσης να πάει λάθος, πολύ λάθος.

«Πίεσα αρκετά νωρίς το  πρωί και μετά σκέφτηκα ότι έπρεπε να μειώσω λίγο τον ρυθμό μου. Τότε ο Ott είχε την πρώτη έξοδο.

«Μιλώντας με τον Tommi στο service, είπα ότι θα συνεχίσουμε με την λογική οδήγηση, κανένα μεγάλο ρίσκο – έπρεπε να πάμε το αυτοκίνητο στον τερματισμό. Εστίασα στο απόγευμα, αλλά το να κάνεις λάθος ήταν τόσο εύκολο αν δεν ήσουν συγκεντρωμένος στο 110%.

«Σε μερικά σημεία γλιστρούσε πολύ περισσότερο, θα μπορούσες εύκολα να κάνεις λάθος.»

Στην PowerStage ο Φινλανδός ήταν ακόμα πιο πολύ συγκεντρωμένος, αφού στην ίδια ειδική πέρσι είχε έξοδο, ενώ βρισκόταν στην τρίτη θέση.

«Ξεκίνησα την PowerStage και ήξερα ότι να βγω από κει είτε νικητής είτε χαμένος, και δεν ήθελα να είμαι χαμένος.

«Πέρσι έσπασα την ανάρτηση. Εντάξει δεν επηρέασε το πρωτάθλημα, αλλά αυτή την φορά είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τον τίτλο. 

«Ήξερα ότι δεν μπορούσαμε να χάσουμε φέτος. Δεν ήθελα θλιβερά χριστούγεννα, ήθελα ευτυχισμένα.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

Εντυπωσιασμένος από την απόδοση της Sauber ο Leclerc

Next Article

Ολοκλήρωσε διήμερο τεστ με τη Sauber η Tatiana Calderon

Related Posts