Δεν πωλείται η AlphaTauri, θα γίνει διαχωρισμός εργαζομένων

MIAMI, FLORIDA – MAY 07: Nyck de Vries of Netherlands driving the (21) Scuderia AlphaTauri AT04 on track during the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 07, 2023 in Miami, Florida. (Photo by Chris Graythen/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202305080092 // Usage for editorial use only //

Ο Helmut Marko έβαλε τέλος στην φημολογία γύρω από την πώληση της AlphaTauri, επιβεβαιώνοντας ότι κάποιοι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ άλλοι θα παραμείνουν στην Ιταλία.

Ο επικεφαλής αγωνιστικών θεμάτων της Red Bull έδωσε συνέντευξη σε Μέσο που υπάγεται στο Motorsport.com. Σε αυτή, δήλωσε ότι η AlphaTauri δεν θα πουληθεί, αλλά θα παραμείνει ιδιοκτησία της Αυστριακής εταιρίας. Έτσι, η Scuderia θα συνεχίσει να αποτελεί την “junior team” όπως την αποκάλεσε χαρακτηριστικά, της Red Bull Racing.

Εκτός από την επένδυση στο μέλλον της ομάδας παρά την έλλειψη καλών αποτελεσμάτων, ο Marko επιβεβαίωσε ένα πλάνο το οποίο είχε ακουστεί αρχικά από τον Franz Tost, ο οποίος στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από την θέση του επικεφαλής της ομάδας. Σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στην εγκατάσταση στο Bicester που χρησιμοποιεί ήδη για τα αεροδυναμικά μέρη, ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στην ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση στην Faenza.

Πρόκειται για μια αλληλουχία κινήσεων που σίγουρα εμπνέει εμπιστοσύνη, σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα. Τόσο η απόφαση ενάντια στην πώλησή της, όσο και τα βήματα για αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντος και του τρόπου λειτουργίας της AlphaTauri, δείχνουν ότι η Red Bull έχει μεγάλη θέληση να υποστηρίξει την ομάδα, κάτι που φυσικά θα ευνοήσει και την ίδια.

Ο νέος CEO της Red Bull, Oliver Mintzlaff, ο οποίος ήταν ένας από τους ανοικτά προβληματισμένους ανθρώπους σχετικά με την επίδοση της ομάδας, έδωσε οδηγίες σύμφωνα με τον Marko η ομάδα να χρησιμοποιήσει όσες περισσότερες συνεργίες μπορεί από την Red Bull Racing, πάντα με βάση τους κανονισμούς, κάτι που «θα… κυλήσει και προς την Red Bull».

Πηγή: Motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Φύγαμε για Mythical Cars Rally!

Next Article

F1 - GP Μονακό: Το πρόγραμμα και η τηλεοπτική κάλυψη

Related Posts