Δεν συνεχίζει η Petronas με την SRT, εκτός Moto2 και Moto3 η ομάδα

Η Petronas στοχεύει να μην αποτελέσει ονομαστικό χορηγό της Sepang Racing Team από το 2022, με την Ασιατική ομάδα να αποσύρεται από τα Moto2 και Moto3 για να προστατέψει την συμμετοχή της στο MotoGP.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Motorsport.com, η Μαλαισιανή εταιρία πετρελαίου και καυσίμου δεν σκοπεύει να ανανεώσει την συνεργασία της με την Sepang Racing Team για το 2022, όντας ο ονομαστικός χορηγός της ομάδας από τo 2019. Η είδηση έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Valentino Rossi από την αγωνιστική δράση, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον Maverick Vinales.

Και οι δύο αναβάτες θα αποχωρήσουν, για άλλους λόγους ο καθένας, από τις τρέχουσες θέσεις τους, με τον Franco Morbidelli να είναι ο πιο πιθανός υποψήφιος αντικαταστάτης του Vinales στην εργοστασιακή Yamaha. Έτσι, ο Ιταλοβραζιλιάνος θα αποτελέσει και πάλι teammate του Fabio Quartararo, αφού και οι δύο υπήρξαν αναβάτες της SRT μέχρι και πέρυσι, πριν ο Quartararo ουσιαστικά ανταλλάξει θέσεις με τον Rossi. Αυτό αφήνει και τις δύο σέλες στην SRT κενές, κάτι που μέχρι πρότεινος θα μετέφερνε όλους τους αναβάτες των ομάδων της SRT σε Moto2 και Moto3 διαδοχικά «προς τα πάνω».

Το σενάριο αυτό φαίνεται όμως πως δεν θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου, καθώς η SRT θα συμμετάσχει μόνο στην κορυφαία κατηγορία, σταματώντας την πορεία της στα δύο feeder series του MotoGP. Το ρεπορτάζ αιτιολογεί την απόφαση ως «προστασία» της συμμετοχής της στο MotoGP, πιθανότατα λόγω των λιγότερων χρημάτων που θα είναι διαθέσιμα στην ομάδα μετά την αποχώρηση της Petronas.

Επιπλέον, το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι συζητήσεις με την Yamaha για τις μοτοσυκλέτες του 2022 αφορούν μη εργοστασιακές YZR-M1, με την εν λόγω συμφωνία να αποτελεί φαίνεται και αυτή απόρροια της αποχώρησης της Petronas.

Πηγή: Motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
16
Shares
Previous Article
Yamaha Vinales

H Yamaha απέσυρε τον Vinales από το GP Αυστρίας

Next Article
GP Αυστρίας Zarco

GP Αυστρίας - FP1: Έσπασε τα χρονόμετρα ο Zarco

Related Posts