Δεν θα βιαστεί να πάρει αποφάσεις για το 2019 η M-Sport

Το αφεντικό της M-Sport, Malcolm Wilson, δήλωσε ότι η ομάδα του δεν θα πάρει βιαστικές αποφάσεις για το μέλλον της, μετά την αποχώρηση του Sebastien Ogier στο τέλος της σεζόν.

Ο Ogier πήγε στην ομάδα της M-Sport το 2017, μετά την ξαφνική αποχώρηση της Volkswagen από τον θεσμό του WRC. Η M-Sport ήταν σχεδόν τελείως ιδιωτική ομάδα το 2017, αφού η στήριξη της Ford ήταν πάρα πολύ μικρή. Ωστόσο, κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τους πρωτάθλημα κατασκευαστών ως ιδιώτες αλλά και το πρωτάθλημα οδηγών/συνοδηγών με τους Ogier και Ingrassia. Σήμερα η Citroen ανακοίνωσε τους Ogier/Ingrassia για την ερχόμενη σεζόν.

Η αποχώρηση του Γαλλικού διδύμου θα αφήσει ένα μεγάλο κενό στην Βρετανική ομάδα, το οποίο δεν θα βιαστεί να καλύψει ο Malcolm Wilson.

Πηγές αναφέρουν ότι ο Wilson είχε επαφές με τον Kris Meeke, αλλά το autosport.com αναφέρει ότι ο Βόρειοιρλανδός είναι πιο κοντά στην Toyota.

Ο Wilson όταν ρωτήθηκε για το τι πλάνα έχει για το 2019, απάντησε: «Είμαστε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αρκετά χρόνια τώρα και το πλάνα λέει ότι θα παραμείνουμε. 

«Υπάρχουν αρκετές συζητήσεις σε εξέλιξη αυτή την στιγμή, αλλά θα δούμε – δεν βιαζόμαστε.

«Έχουμε συμβόλαιο με τον Teemu Suninen για την ερχόμενη χρονιά.»

Ο Elfyn Evans δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του για την νέα σεζόν, αλλά θέλει να παραμείνει μέλος της ομάδας.

Οι διαθέσιμοι οδηγοί για την νέα σεζόν είναι ακόμα αρκετοί, αφού συμβόλαιο δεν έχον οι Hayden Paddon, Dani Sordo, Craig Breen και Mads Ostberg, ενώ όλα δείχνουν ότι ο Esapekka Lappi θα πάρει μεταγραφή για την Citroen.

Οι δύο οδηγοί της Hyundai φαίνεται ότι θα συνεχίσουν με την Κορεατική ομάδα, με κανέναν από τους δύο να κάνει πλήρη σεζόν. Άξιο σημείωσης είναι να αναφέρουμε ότι οι Craig Breen και Mads Ostberg έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με την M-Sport.

Ο Wilson δήλωσε στεναχωρημένος από την απόφαση του Ogier να φύγει από την ομάδα αφού μαζί με την Ford έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν ώστε να τον πείσουν να παραμείνει στην ομάδα.

«Είναι αλήθεια, είμαι στεναχωρημένος που βλέπω τον ίδιο και τον Julien να φεύγουν από την ομάδα.

«Είναι όντως μέλη της οικογένειας και όταν πουν το αντίο στο τέλος της σεζόν θα αφήσουν πίσω τους μία κληρονομιά όπως οι Colin McRae, Carlos Sainz, Marcus Gronholm, και όλοι οι άλλοι σπουδαίοι οδηγοί.

«Θα μας λείψουν, σίγουρα θα μας λείψουν. Μαζί με την Ford, παλέψαμε για να τους κρατήσουμε, αλλά δεν ήταν αρκετό.

«Είμαι πολύ περήφανος με αυτά που καταφέραμε και με αυτά που μπορούμε να κάνουμε στους εναπομείναντες τρεις αγώνες.

«Τους φέραμε στην ομάδα, και με ελάχιστες δοκιμές, πήγαμε και κερδίσαμε τον πρώτο μας αγώνα.

«Μαζί γράψαμε ιστορία πέρσι. Αυτό που κάναμε ως ιδιωτική ομάδα με τον Seb και τον Julien δεν θα ξεχαστεί ποτέ και αυτό με κάνει πολύ περήφανο.»

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles