Δεν θα τιμωρηθεί από την Mercedes o Hamilton

H Mercedes αποφάσισε να μην τιμωρήσει τον Lewis Hamilton για τις τακτικές που ακολούθησε στον αγώνα του Άμπου Ντάμπι.

Στον Hamilton δόθηκε εντολή να αυξήσει τον ρυθμό του από τον μηχανικό αγώνα του και τεχνικό διευθυντή Paddy Lowe, αλλά το αρνήθηκε απαντώντας: «Paddy, είμαι πρώτος αυτή την στιγμή και με άνεση.»

Μετά τον αγώνα ο Wolff δήλωσε πως σκεφτόταν με δύο διαφορετικούς τρόπους. Έναν σαν οδηγός και έναν σαν αγωνιστικός διευθυντής. Ωστόσο, ο Niki Lauda απέκλεισε το ενδεχόμενο της τιμωρίας.

«Δεν υπάρχει λόγος να πούμε τίποτα στον Lewis,» δήλωσε στην Daily Mail. «Δεν έχουμε πρόβλημα με τον πως αγωνίστηκε στο Άμπου Ντάμπι. Έληξε το θέμα.»

Μιλώντας στα βραβεία του Autosport, ο Lowe έδωσε στο φως μερικές ακόμα λεπτομέρειες από τις συζητήσεις που γίνονταν στο pit wall της Mercedes.

«Όταν είπα στον Lewis να αυξήσει τον ρυθμό του η επόμενη συζήτηση στο pit wall ήταν με τον Toto Wolff που μου είπε να του το πω ξανά, γιατί δεν το έκανε,» δήλωσε ο Lowe. «Έτσι είπα όχι, τότε θα δείχνω σαν ηλίθιος αν το ξανά κάνω.

«Ο James Vowles που καθόταν στα δεξιά μου, είναι ίσως ο καλύτερος στις στρατηγικές. Αλλά δεν υπολόγιζε ότι ο οδηγός δεν θα πήγαινε στην σωστή ταχύτητα. Επομένως, δυσκολευόταν με αυτό.

«Τότε ήταν καλά, έπρεπε να τον κάνουμε να πάει πιο γρήγορα γιατί τα γραφικά έδειχναν ότι θα χάναμε. Έτσι η συζήτηση που είχα ήταν ‘δεν πιστεύεις ότι αν δει ένα κόκκινο μονοθέσιο να έρχεται δεν θα πάει πιο γρήγορα;’

«Οπότε, είχαμε μεταξύ μας συζητήσεις. Αλλά έληξε εκεί το θέμα.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles