Δεν θα χρησιμοποιήσει το νέο fairing στην Αυστρία ο Rossi

Ο Valentino Rossi πιστεύει πως το νέο fairing της Yamaha θα αποτελέσει τροχοπέδη σε μία πίστα όπως αυτή του Spielberg, κι αποφάσισε να μην το χρησιμοποίησει στον επερχόμενο αγώνα στην Αυστρία.

Στη χθεσινή μέρα δοκιμών στο Brno, ο Rossi τέσταρε για πρώτη φορά το νέο fairing στην M1 του, αλλά πολύ γρήγορα κατάλαβε πως στο Red Bull Ring, αυτό το αεροδυναμικό βοήθημα θα δυσχεράνει το έργο του, καθώς η οπισθέλκουσα θα μειώσει ως ένα βαθμό την τελική ταχύτητα, που είναι άκρως σημαντική στην αυστριακή πίστα. Για αυτόν τον λόγο αποφάσισε να μην το χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Στo Spielberg μετρά η τελική ταχύτητα, οπότε ίσως να μην είναι το κατάλληλο fairing για την Αυστρία. Για μένα, η τελική ταχύτητα είναι πολύ σημαντική και με αυτό το fairing την χάνεις. 

«Τελικά, [με το fairing] η μοτοσυκλέτα οδηγιέται πιο εύκολα, λιγότερο wheelie, όπως ήταν και με τα πτερύγια, αλλά κοιτώντας τα δεδομένα βλέπουμε ότι χάνουμε σε τελική ταχύτητα. Θα είναι όμως μία καλή επιλογή για άλλες πίστες.

Ωστόσο, ο Ιταλός θα χρησιμοποίησει το νέο πηρούνι της Ohlins από ανθρακόνημα: «Είναι μία καλή επιλογή. Η Yamaha ήδη το χρησιμοποιούσε, ο Marquez από το Σάββατο και συνέχιζε να το έχει, επομένως πιστεύω πως θα συνέχισουμε να το χρησιμοποιούμε.»

Πηγή: Motorsport.com

Total
0
Shares
Previous Article

Δοκιμές Brno: Rossi στην πρωτιά

Next Article

GP Αυστρίας - Πρόγραμμα και πληροφορίες

Related Posts
Περισσότερα

Cadillac: Στηρίζει Pérez και απαντά στα σενάρια για Williams

Η Cadillac βάζει τέλος στα σενάρια που συνδέουν τον Sergio Pérez με τη Williams, στηρίζοντας τον Μεξικανό οδηγό. Ο Marcin Budkowski τονίζει ότι η εμπειρία του είναι κρίσιμη για τη νέα ομάδα, ενώ αποκαλύπτει ότι ο Pérez πιέζει έντονα για ταχύτερη πρόοδο. Ο Μεξικανός προηγείται και του Bottas στις μάχες των κατατακτήριων.