Δεν θεωρεί ότι θα είναι δεύτερος οδηγός ο Leclerc

Charles Leclerc, Alfa Romeo Sauber F1 Team at Formula One World Championship, Rd14, Italian Grand Prix, Qualifying, Monza, Italy, Saturday 1 September 2018.

Ο Charles Leclerc δήλωσε ότι δεν θα πάει στην Ferrari για να είναι δεύτερος οδηγός πίσω από τον Sebastian Vettel.

Ο 20χρονος οδηγός υπογράμμισε ότι το συμβόλαιό του με τα Καλπάζοντα Άλογα δεν τον δεσμεύει σε έναν υποστηρικτικό ρόλο. Παρόλα αυτά προσέθεσε ότι είναι φυσιολογικό οι ομάδες να απαιτούν από τον έναν οδηγό να βοηθά τον άλλο, σύμφωνα με το πως εξελίσεται το πρωτάθλημα:

«Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό και λίγο-πολύ συμβαίνει σε κάθε ομάδα. Έχεις δυο οδηγούς οι οποίοι ξεκινούν την σεζόν με την ίδια αντιμετώπιση από την ομάδα και σε κάποιο σημείο της σεζόν προφανώς θα δεις κάποιες εντολές επειδή μόνο ο ένας οδηγός θα μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και ο άλλος όχι. Το θεωρώ φυσιολογικό και συμβαίνει σε κάθε ομάδα. Αλλά ναι, πιστεύω ότι θα μας επιτρέψουν να τρέξουμε ελεύθερα στην αρχή της σεζόν.»

Ο νεαρός οδηγός της Sauber δήλωσε ότι έχει γνωριστεί ελάχιστα με τον Sebastian Vettel, αλλά αποκάλυψε ότι ο μελλοντικός του teammate έχει υπάρξει υποστηρικτός προς τον ίδιο στην αρχή της καριέρας του:

«Ήταν πάντοτε πολύ καλός προς το πρόσωπό μου. Κάθε φορά που έκανα καλή δουλειά στον εξομοιωτή, όταν ήμουν και στην Formula 2, μου έστελνε ένα μήνυμα και αυτό ήταν τέλειο. Και θα είναι ακόμα καλύτερο να δουλέψω μαζί του, σίγουρα έγω να μάθω πολλά από αυτόν.»

Όσο για το αν θα μπορέσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα άμεσα, παρά την μετακίνησή του στην Ferrari μόλις στην δεύτερη σεζόν του στην κατηγορία, ο Charles Leclerc δήλωσε:

«Είναι δύσκολο να σχολιάσω κάτι τώρα, αλλά ο στόχος μου είναι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ με το αυτοκίνητο που θα έχω. Αυτή την χρονιά έχουν [Ferrari] ένα μονοθέσιο ικανό να κερδίσει τον τίτλο και αν η επόμενη χρονιά είναι έτσι, τότε στόχος μου θα είναι να κερδίσω τον τίτλο, το οποίο είναι σίγουρα ένα μεγάλο πράγμα, αλλά θα χρειαστεί να αναπτυχθώ περισσότερο ως οδηγός.»

Πηγή: racefans.net

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Μίλησε για την μετακίνηση του στη Sauber o Raikkonen (vid)

Next Article

Rally Τουρκίας - 1η Μέρα: Με το δεξί ο Mikkelsen, λάθος ο Ogier

Related Posts