Δεν του άφησε χώρο ο Hamilton υποστηρίζει ο Verstappen

MONZA, ITALY – SEPTEMBER 12: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage before the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 12, 2021 in Monza, Italy. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202109120250 // Usage for editorial use only //

Ο Max Verstappen δήλωσε ότι θεωρεί πως ο Lewis Hamilton δεν του άφησε αρκετό χώρο, καθώς οι δύο οδηγοί βρέθηκαν να μάχονται μέσα στο πρώτο chicane της Monza και τελικά συγκρούστηκαν, εγκαταλείποντας τον αγώνα.

Ο Ολλανδός συγκεκριμένα θεωρεί ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τον ώθησε προς τα κίτρινα “sausage” kerb, ουσιαστικά προκαλώντας την σύγκρουση. Επέμεινε ότι υπήρχε αρκετός χώρος ώστε να κινηθούν ο ένας δίπλα στον άλλον, αλλά υποστήριξε ότι η σύγκρουση έγινε αναπόφευκτη όταν ωθήθηκε προς το kerb.

«Καταλάβαμε ότι θα ήταν σφιχτά τα πράγματα στην πρώτη στροφή,» δήλωσε στο Sky. «[Ο Hamilton] έπρεπε να αλλάξει πλευρά μετά την λευκή γραμμή [του pitlane] και εγώ χρειάστηκα να βγω στο πράσινο για να μην ακουμπήσουμε. Πήγα από την εξωτερική [στην πρώτη στροφή] και φυσικά κατάλαβε ότι πήγαινα για την προσπέραση. Έτσι, συνέχισε να με «ζουλά» προς την εσωτερική για την αριστερή στροφή.»

«Δεν περίμενα να συνεχίσει να με ωθεί προς τα έξω, γιατί δεν χρειαζόταν καν να το κάνει. Ακόμα και αν μου είχε αφήσει πλάτος ενός μονοθεσίου, θα συναγωνιζόμασταν βγαίνοντας από την δεύτερη στροφή έτσι και αλλιώς και νομίζω ότι μάλλον θα βρισκόταν και πάλι μπροστά.»

«Συνέχισε όμως να με ωθεί όλο και πιο έξω και σε κάποιο σημείο δεν υπήρχε κάπου να πάω. Απλά με ώθησε στο sausage kerb και στο τέλος της ημέρας αυτός είναι ο λόγος που ακουμπήσαμε, λόγω του πίσω ελαστικού.»

«Ήθελα να είμαι συνεργάσιμος με εκείνον γιατί ήθελα να τρέξουμε,» πρόσθεσε. «Σίγουρα διάφοροι αυτόματα αρχίζουν να μιλούν για το Silverstone, αλλά αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Φυσικά δεν ήταν ωραίο εκείνη την στιγμή. Νομίζω όμως ότι είμαστε όλοι αρκετά επαγγελματίες ώστε απλά να προχωρίσουμε και να συνεχίσουμε να συναγωνιζόμαστε.»

Τέλος, ο Verstappen δήλωσε ότι χρειάζεται και οι δύο οδηγοί να είναι συνεργάσιμοι σε τέτοιες περιπτώσεις, διαφορετικά τέτοια συμβάντα δεν μπορούν να αποφευχθούν, ενώ σε ερώτηση για το αν θα μιλήσει με τον Hamilton για το συμβάν, είπε ότι θεωρεί πως είναι αρκετά επαγγελματίες ώστε απλά να το ξεπεράσουν και να συνεχίσουν.

Πηγή: Motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article
Ricciardo

Ricciardo: Για πρώτη φορά δεν έχω λόγια

Next Article

Quartararo: Κάτι πήγε στραβά με το πίσω ελαστικό

Related Posts