Διαφορά οπτικής ο λόγος πίσω από την αποχώρηση Vasseur από τη Renault

Ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Renault, Frederic Vasseur, δηλώνει πως ο λόγος της αποχώρησής από τη θέση του, ήταν η διαφορές που είχε με τους υπόλοιπους ιθύνοντες, σχετικά με το μέλλον της ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο Vasseur υποστήριξε πως το να υπάρχουν διαφορετικοί στόχοι εντός της ομάδας, θα δημιουργούσε μόνο προβλήματα και γι’ αυτό αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω.

«Ο λόγος είναι πως υπήρχε μεγάλη διαφορά στην οπτική για τη διαχείριση της ομάδας, οπότε σε αυτό το στάδιο, θεωρώ πως έχει νόημα για ‘μένα να αποχωρήσω.

«Για την ομάδα της Renault επίσης, αν θες να αποδώσεις στην F1, χρειάζεται να έχεις έναν αρχηγό στην ομάδα και έναν μόνο δρόμο. Αν έχεις δυο διαφορετικά οράματα, τότε το αποτέλεσμα είναι πως η δουλειά μέσα στην ομάδα είναι αργή».

Όσον αφορά το χρονικό πλαίσιο της απόφασής του, δηλώνει πως είχε ληφθεί ήδη από τις αρχές του έτους.

«Είχαμε μια συζήτηση αμέσως μετά το Άμπου Ντάμπι στο τέλος της προηγούμενης σεζόν και προσπαθήσαμε να βρούμε τον καλύτερο συμβιβασμό και την καλύτερη οργάνωση για το 2017. Απείχα μια με δυο εβδομάδες και πήρα την απόφασή μου την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Είναι καλύτερα να σταματήσω τώρα».

Ακόμη, ο Vasseur αισθάνεται κάπως στενοχωρημένος που αφήνει τους συνεργάτες του και τους κόπου του, όμως θεωρεί πως η απόφασή του είναι η σωστή.

«Είναι μια μικρή απογοήτευση, αλλά έχω μια θετική αίσθηση πως κάναμε όλοι μαζί μια καλή δουλειά σε μερικά σημεία: σχετικά με τις μετεγγραφές, σχετικά με την αναδόμηση της εταιρίας και των δράσεων στην πίστα επίσης.

«Βελτιωθήκαμε πολύ την προηγούμενη σεζόν και μερικοί ισχυροί μηχανικοί θα ενταχθούν στην ομάδα τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες. Οπότε υπήρχαν μερικές θετικές πτυχές.

«Η συνεργασία με τα χίλια άτομα που εργάζονται για τη Renault F1 Team ήταν μια απίστευτη εμπειρία για ‘μένα, επειδή είναι μια πραγματική αγωνιστική ομάδα και εκτιμώ πολύ τη συνεργασία με τους ανθρώπους αυτούς.

«Αλλά η απογοήτευση είναι σαν να έχτιζες τα θεμέλια ενός σπιτιού και σταματάς στο πρώτο μέτρο. Αλλά είναι εντάξει. Πήρα την απόφασή μου».

Επίσης, ο Γάλλος θεωρεί πως η ομάδα του είναι πλέον σε θέση να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα, στο πρωτάθλημα κατασκευαστών του 2017.

«Ναι, ο στόχος είναι να βρεθούμε στους πέντε κορυφαίους. Πιστεύω πως αυτό είναι ρεαλιστικό, επειδή οι βάσεις είναι δυνατές τώρα.

«Έχουμε νέους ανθρώπους που μπαίνουν στην ομάδα με καλή εμπειρία και θα είναι το πρώτο μονοθέσιο σχεδιασμένο για τη μονάδα ισχύος της Renault. O κινητήρας έχει επίσης μια καλή βελτίωση. Όλα είναι στο δρόμο τους.

«Αλλά τώρα είναι δύσκολο να ξέρουμε που βρισκόμαστε και που θα είναι οι άλλοι. Θα δούμε στη Βαρκελώνη και θα είναι δύσκολο πιο πριν να έχουμε μια καθαρή άποψη της κατάστασης. Όμως ο στόχος είναι να είμαστε στους πέντε κορυφαίους».

Όσον αφορά το μέλλον του, ο Vasseur δήλωσε: «Δεν είμαι πολύ ανήσυχος για το μέλλον μου. Πρώτα, θα μείνω μια εβδομάδα εκτός, με την οικογένειά μου και μετά θα δω.

«Θα έχω κάποιες συζητήσεις για άλλα σχέδια, αλλά δεν είναι η σωστή στιγμή τώρα να το σκεφτώ. Θέλω να κλείσω σωστά τη συνεργασία μου με τη Renault F1 Team και τότε θα σκεφτώ για το μέλλον. Έχω αρκετά πράγματα να κάνω για να είμαι παραπάνω από απασχολημένος, οπότε δεν θα είναι πρόβλημα».

Όταν ρωτήθηκε αν το κεφάλαιο F1 έκλεισε για εκείνος, ο Vasseur απάντησε: «Για νε είμαι ειλικρινής ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Έμαθα πολλά. Θα υπάρξει κάποιο πρότζεκτ για το οποίο να επιστρέψω; Δεν γνωρίζω, θα δούμε. Αλλά είμαι πραγματικά παθιασμένος με τους αγώνες και οι αγώνες είναι περισσότερο από την F1».

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Παρελθόν από τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή της Renault αποτελεί ο Vasseur

Next Article

Ποια θα είναι τα διαθέσιμα ελαστικά για Μπαχρέιν και Ρωσία

Related Posts