Διαφοροποιημένα ελαστικά για τρεις αγώνες θα φέρει η Pirelli

Fernando Alonso (ESP) McLaren MCL33 at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Practice, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Friday 6 April 2018.

Νέα ελαστικά με πιο λεπτό πέλμα θα φέρει η Pirelli για τους αγώνες σε Ισπανία, Γαλλία και Μ. Βρετανία.

Στην Καταλωνία, το Paul Ricard και το Silverstone έχει περαστεί φέτος νέα άσφαλτος, και η Pirelli αποφάσισε να φέρει διαφοροποιημένα ελαστικά ειδικά για αυτά τα Grand Prix, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα υπερθέρμανσης.

Συγκεκριμένα, τα νέα ελαστικά θα έχουν πέλμα λεπτότερο κατά 0,4 χιλιοστά, ενώ το συνολικό βάρος κάθε σετ θα είναι 1 κιλό κάτω.

Ο επικεφαλής της Pirelli για την F1, Mario Isola, δήλωσε σχετικά:

«Ζητήσαμε από τη FIA να έχουμε ελαστικά με ελαφρώς πιο λεπτό πέλμα για τρεις αγώνες. Ο λόγος που το ζητήσαμε αυτό ήταν το γεγονός πως, γενικά, η νέα άσφαλτος προσφέρει περισσότερο πρόσφυση, αλλά έχει και μικρότερη φθορά. Με πολλή πρόσφυση, οι χρόνοι βελτιώνονται σημαντικά. Είδαμε τους χρόνους στη Βαρκελώνη τον χειμώνα και ήταν τρία δευτερόλεπτα ταχύτεροι σε σχέση με πέρυσι.

«Αλλά το ζητούμενο είναι να κρατήσουμε γόμα πάνω στο ελαστικό, γιατί με τη χαμηλή φθορά, το πέλμα παραμένει στη θέση του, δεν φθείρεται. Κι αυτό συνεπάγεται υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο ελαστικό.

«Επομένως, στην προσπάθειά μας να μειώσουμε τη θερμοκρασία, ζητήσαμε να έχουμε λιγότερο πάχος στο πέλμα. Το δοκιμάσαμε αυτό πέρυσι, και σε ό,τι έχει να κάνει με την απόδοση, δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά.

«Προφανώς ο λόγος που επιλέξαμε το κανονικό πέλμα για τη φετινή σεζόν είναι πως, υπό κανονικές συνθήκες, όταν φθείρεις το ελαστικό κι έχεις λεπτό πέλμα, το καταστρέφεις.»

Πηγή: Motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Sebastien Ogier leads Tour de Corse 2018 midday second day

Rally Κορσικής - 2η Μέρα - 1ο Loop: Στην κορυφή ο Ogier, επέστρεψε δυναμικά ο Loeb

Next Article
Kimi Raikkonen - Ferrari 2018 - Bahrain 2018

GP Μπαχρέιν - FP3: Raikkonen πριν τις κατατακτήριες

Related Posts