Μία διαρροή λαδιού ήταν αυτή που σταμάτησε την λειτουργία του κινητήρα της Ferrari στο μονοθέσιο του Charles Leclerc κατά τη διάρκεια του FP3 στο Circuit of the Americas. Γλύτωσε την ποινή ο Μονεγάσκος.

O Leclerc είδε τον κινητήρα της Ferrari στο μονοθέσιό του να βγάζει καπνούς και σταμάτησε στην άκρη της πίστας, προκαλώντας την εμφάνιση του VSC στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών για το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

H Ferrari πήρε το μονοθέσιο στα pits και μετά από ελέγχους διαπίστωσε πως η μονάδα ισχύος που βρισκόταν στην SF71H είχε υποστεί μια διαρροή λαδιού και θα χρειαστεί αντικατάσταση, ώστε να μπορέσει ο Leclerc να βρεθεί στην πίστα για τις κατατακτήριες δοκιμές που θα γίνουν στις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου.

Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι της Ferrari αποφάσισαν πως ο Μονεγάσκος θα περάσει σε μία παλαιότερη, χρησιμοποιημένη εκδοχή της φετινής μονάδας ισχύος κι έτσι θα γλυτώσει τις ποινές που θα είχε σε περίπτωση που θα έβαζε μια καινούρια μονάδα.

Έτσι κι οι 2 οδηγοί της ιταλικής ομάδας θα συμμετάσχουν κανονικά στο υπόλοιπο του τριημέρου, αν και δεν είναι γνωστές οι διαφορές που θα έχει ο κινητήρας του Leclerc στην απόδοση.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles