Διίστανται οι απόψεις των οδηγών της Red Bull για τη συνεργασία με τη Honda

MONTREAL, QC – JUNE 08: Pierre Gasly of Scuderia Toro Rosso and France during practice for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 8, 2018 in Montreal, Canada. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Οι δυο οδηγοί της Red Bull φαίνεται να έχουν διαφορετικές απόψεις για την επιλογή της ομάδας τους, να συνεργαστεί με τη Honda, για την προμήθεια κινητήρων, ενόψει 2019.

Η Αυστριακή ομάδα ανακοίνωσε πως λήγει τη συνεργασία της με τη Renault στο τέλος της σεζόν και πλέον προμηθευτές κινητήρων τους θα είναι η Honda, αρχής γενομένης από το 2019. Πρόκειται για μια απόφαση που έχει διχάσει τον κόσμο της F1, μεταξύ των οποίων και τους οδηγούς της ίδιας της ομάδας.

Ο Max Verstappen φαίνεται ικανοποιημένος από την επιλογή της ομάδας του και φαίνεται να έχει πειστεί πως η Ιαπωνική εταιρία θα καταφέρει να προμηθεύσει τους Ταύρους με μια ανταγωνιστική κινητήρια μονάδα.

«Πιστεύω σε αυτό, προφανώς και η ομάδα πιστεύει σε αυτό, γιατί υπέγραψαν τη συμφωνία. Επίσης είναι συναρπαστικό. Έχουμε τη Honda να εργάζεται μόνο για τη Red Bull και την Toro Rosso, οπότε (η κινητήρια μονάδα) σχεδιάζεται γύρω από το μονοθέσιό σου. Πιστεύω πως αυτό είναι επίσης πολύ καλό.

«Έχω μιλήσει με τη διοίκηση της Red Bull καιρό τώρα για τις σκέψεις τους. Φυσικά το ήξερα πριν από εσάς. Πάντα με κρατούσαν ενημερωμένο γι’ αυτό, γιατί θέλω να κατανοώ τι θα συμβεί με την ομάδα στο μέλλον».

Ο Verstappen επισκέφθηκε πέρυσι το εργοστάσιο της Honda και σχολίασε σχετικά: «Οι εγκαταστάσεις έδειχναν πολύ καλές. Ήταν ωραίο να περιηγείσαι και να βλέπεις τις διαφορές ανάμεσα στα εργοστάσια της Honda και της Renault. Ήταν αρκετά εντυπωσιακό πως έφτιαξαν όλες τις εγκαταστάσεις και τα δυναμόμετρα και τα λοιπά. Όλα έδειχναν πολύ αποδοτικά».

Ωστόσο, ο teammate του Ολλανδού, Daniel Ricciardo φαίνεται αρκετά σκεπτικός απέναντι στην απόφαση που έλαβε η ομάδα του, από την οποία αποστασιοποιείται, δείχνοντας να μην έχει πειστεί σχετικά με το ποιος κατασκευαστής θα καταφέρει να πλησιάσει τους πρωτοπόρους πιο σύντομα.

«Προφανώς η Renault έχει κάνει μεγάλα βήματα φέτος. Ξέρω ότι δεν έχουμε ακόμη τις χαρτογραφήσεις για τις κατατακτήριες, αλλά ο ρυθμός μας στον αγώνα, όταν όλοι εξοικονομούμε καύσιμο, δείχνουμε πολύ πιο ανταγωνιστικοί.

«Οπότε βελτιώνονται, όπως μπορείτε να δείτε τη Honda να βελτιώνεται με την Toro Rossο. Πιστεύω ότι είναι σωστό να πούμε ότι και δυο είναι σε μια ανοδική πορεία, είναι απλά το ποιος θα φτάσει πιο γρήγορα (τους πρωτοπόρους), αυτό είναι ακόμη άγνωστο.

«Προφανώς η Red Bull πιστεύει ότι αυτός θα είναι η Honda».

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Έτοιμοι για τον Leclerc στην Ferrari

Next Article

TravelRacing | GP Γαλλίας: Ανακαλύπτοντας τη Μασσαλία

Related Posts