Διπλή ποινή για τον Ricciardo, πέφτει 11ος

Με διπλή ποινή 5+5 δευτερολέπτων επί του τελικού αποτελέσματος του Γαλλικού GP τιμωρήθηκε ο Daniel Ricciardo, πέφτοντας έτσι στην 11η θέση.

Με την ποινή αυτή, ο Kimi Raikkonen ανέβηκε στην 7η θέση, μπροστά από τους Nico Hulkenberg, Lando Norris και Ricciardo. Η επίσημη απόφαση των αγωνοδίκων ήταν η εξής:

«Ο Ricciardo ξεκίνησε την προσπέραση στον Norris στην εξωτερική της στροφής 8. Στην έξοδό της, βγήκε καθαρά εκτός πίστας και κρίθηκε ότι επέστρεψε σε αυτή με γωνία τέτοια που ανάγκασε τον Norris να βγει και αυτός εκτός πίστας για να αποφύγει την σύγκρουση.»

«Οι αγωνοδίκες αποδέχτηκαν την εξήγηση του Ricciardo, σύμφωνα με την οποία καθώς επέστρεφε στην πίστα είχε μειώσει την ταχύτητά του σημαντικά, κατεβάζοντας επιπλέον σχέσεις στο κιβώτιο και μπλοκάροντας το μπροστινό αριστερό ελαστικό. Δήλωσε επίσης ότι οι αυλακώσεις γύρω από την στροφή έκαναν το μονοθέσιο πιο δύσκολο στον έλεγχο. Παρ’ όλα αυτά, οι αγωνοδίκες έκριναν ότι η ακολουθία των γεγονότων αυτών οδήγησε σε μη ασφαλή επανείσοδο στην πίστα και ότι ο Ricciardo πήρε παράνομα την θέση του Norris.»

Όσο για την δεύτερη ποινή 5 δευτερολέπτων, η επιτροπή έκρινε ότι η απαγορευμένη προσπέραση στον Raikkonen ήταν ξεχωριστό συμβάν και άρα αποδώθηκε μια ακόμα ποινή:

«Μετά το συμβάν στην στροφή 8 με τον Norris, ο Raikkonen κατάφερε να περάσει τον Norris και τον Ricciardo. Ο Ricciardo πέρασε τον Raikkonen, ακολουθώντας τον από την στροφή 9. Ο πρώτος αμύνθηκε κινούμενος ελαφρώς προς τα δεξιά.»

«Ο Raikkonen όμως δεν έβγαλε κανένα μέρος του μονοθεσίου του εκτός πίστας, ούτε έκανε κάποια περαιτέρω κίνηση προς τα δεξιά όσο το μονοθέσιο του Ricciardo βρισκόταν δίπλα στο δικό του και δεν τον ώθησε εκτός πίστας. Για να ολοκληρώσει την προσπέραση, ο Ricciardo οδήγησε εκτός πίστας και μετά έκανε την προσπέραση, παίρνοντας ένα μεγάλο πλεονέκτημα.»

«Οι αγωνοδίκες επανεξέτασαν το συμβάν για να διαπιστώσουν εάν ήταν συνέχεια του προηγούμενου συμβάντος. O Ricciardo όμως είχε ξεκάθαρα ανακτήσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του και η προσπέραση εκτός των ορίων της πίστας ήταν ξεχωριστό συμβάν.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
46
Shares
Previous Article

Hamilton: Μην κατηγορείτε τους οδηγούς, δε φτιάχνουμε εμείς τους κανονισμούς

Next Article

Η McLaren εξηγεί τι συνέβη στο τέλος του Γαλλικού GP

Related Posts