Ο Charles Leclerc έλαβε συνολικά 15 δευτερόλεπτα ποινή από τους αγωνοδίκες για το συμβάν στην πρώτη στροφή με τον Max Verstappen.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Mattia Binotto, έκανε δηλώσεις και είπε ότι ο Leclerc δέχθηκε 5 δευτερόλεπτα ποινή για την επαφή του με τον Max Verstappen και 10 δευτερόλεπτα επειδή η Ferrari δεν τον έβαλε κατευθείαν για αλλαγή πτέρυγας.

Αυτό τον ρίχνει στην 7η θέση, ανεβάζοντας στην 6η τον Daniel Ricciardo.

Το αριστερό endplate της εμπρός πτέρυγας του μονοθεσίου του Leclerc σερνόταν στην πίστα για δύο γύρους, μέχρι που έσπασε πριν την 130R, με τα θραύσματα να σπάνε τον δεξί καθρέφτη του Lewis Hamilton.

Ο αλυτάρχης της FIA, Michael Masi, ανησύχησε για το πόσο ασφαλές ήταν να συνεχίσει ο Leclerc, και επικοινώνησε με την ομάδα για να τον βάλει για pit stop στο τέλος του πρώτου γύρου.

Ο Masi ρωτήθηκε από το autosport.com για τον Leclerc, δηλώνοντας: «Στην αρχή τους συμβούλεψα να φέρουν το μονοθέσιο στα pit. 

«Αποφάσισαν να μην το κάνουν και έπειτα δόθηκε εντολή στην Ferrari να τον βάλει στα pit. Στο τέλος του δεύτερου γύροι το κομμάτι έσπασε και πήραν οδηγία να τον βάλουν στα pit γιατί δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε αν θα φύγει και άλλο κομμάτι,» πρόσθεσε ο Masi.

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles