Διπλό κάταγμα Bastianini, γλύτωσε ο Bagnaia

(photo by Joel Cooper)

O Enea Bastianini υπέστη δύο κατάγματα στον αστράγαλο και τον καρπό, ενώ ο Pecco Bagnaia είναι σε καλή κατάσταση μετά τα φρικτά ατυχήματα του πρώτου γύρου στο GP Καταλωνίας.

Η εκκίνηση του μεγάλου αγώνα για το Grand Prix Καταλωνίας σημαδεύτηκε από τα δύο πολύ σοβαρά ατυχήματα στον πρώτο γύρο, ένα στην πρώτη στροφή ανάμεσα σε πέντε αναβάτες κι ένα στην έξοδο της δεύτερης όταν ο Pecco Bagnaia είχε highside, προσγειώθηκε με δύναμη στην άσφαλτο και χτυπήθηκε στα πόδια από την μοτοσυκλέτα του Brad Binder.

Η βιαιότητα των δύο συγκρούσεων ήταν μεγάλη και ο Bagnaia μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ιατρικό κέντρο της πίστας και μετέπειτα στο νοσοκομείο της Granollers, όπου όμως διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κάποιον σοβαρό τραυματισμό, φέροντας απλώς πολλούς μώλωπες στο μεγαλύτερο μέρος του κορμού και των ποδιών του.

Μάλιστα, ο Ιταλός θα ταξιδέψει με την ομάδα στην Ιταλία σήμερα το βράδυ και αναμένεται να λάβει κανονικά μέρος στον επόμενο αγώνα του MotoGP στο Μιζάνο το επερχόμενο τριήμερο 8-10 Σεπτεμβρίου.

Αντίθετα και παρότι η σύγκρουση του φαινόταν λιγότερο βίαια, ο Enea Bastianini στάθηκε άτυχος, αποκτώντας σοβαρότατους τραυματισμούς τόσο στο αριστερό του πόδι όσο και στο αριστερό χέρι. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της ομάδας ο Bastianini διαγνώστηκε με κάταγμα του μεσαίου σφυρού στον αριστερό αστράγαλο και υποκεφαλικό κάταγμα στο δεύτερο μετακάρπιο του αριστερού χεριού.

Στον έτερο Ιταλό αναβάτη τοποθετήθηκε γύψος και στα δύο σημεία, ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει αύριο το πρωί στην Ιταλία, όπου τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε χειρουργείο. Ο Bastianini αναμένεται να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης σεζόν, έχοντας ήδη χάσει το ξεκίνημα της σεζόν με κάταγμα στην αριστερή κλείδα.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Verstappen

GP Ιταλίας - Αγώνας: Δέκα με τόνο ο Verstappen

Next Article
F1

Oυδεμία παράβαση του cost cap της F1 για το 2022

Related Posts