Δύσκολη χρονιά για την Mercedes προβλέπει ο Lauda

Ο μη εκτελεστικός διευθυντής της Mercedes Niki Lauda δεν είναι ευχαριστημένος από την απόδοση της Mercedes στις δοκιμές της Βαρκελώνης.

Ο Αυστρικός δήλωσε πως και η Mercedes αντιμετώπισε προβλήματα με ορισμένες αναβαθμίσεις που δε δούλεψαν, τα οποία ευελπιστεί να λυθούν μέχρι τον αγώνα της Αυστραλίας.

«Προσωπικά δεν είμαι ευχαριστημένος,» είπε ο Lauda στο RTL.

«Δοκιμάσαμε κάποια καινούρια πράγματα, τα οποία δεν δούλεψαν όπως περιμέναμε. Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε να δοκιμάσουμε πάλι αύριο, επίσης. 

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερες αλλαγές ώστε να καταλάβουμε πώς το μονοθέσιο κινείται στην πίστα με τον γρηγορότερο δυνατό τρόπο. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα μέχρι τη Μελβούρνη.»

Ακόμα, ο Lauda δεν μπορεί να προβλέψει σε ποιες θέσεις θα βρεθούν οι ομάδες, προβλέποντας μία «δύσκολη χρονιά» για τα Ασημί Βέλη.

«Δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να πει αυτή τη στιγμή. Πιστεύω πως η Mercedes θα αντιμετωπίσει μία δύσκολη χρονιά. Αλλά θα βάλουμε τα δυνατά μας. Είμαι αισιόδοξος.

«Οι πρώτοι τρεις αγώνες θα μας δώσουν μία ιδέα. Μετά από αυτό, θα κατανοήσουμε το πώς θα διαμορφωθεί η δυναμική των ομάδων.

«Νομίζω ότι οι Ferrari, Mercedes και Red Bull είναι κοντά μεταξύ τους, εντός ίσως δύο ή τριών δεκάτων. Επομένως η μάχη είναι πολύ κοντά, η οποία είναι σπουδαία. Αυτά είναι καλά νέα για την έναρξη της χρονιάς.»

Τέλος, ο τρεις φορές Πρωταθλητής αναφέρθηκε και στον νέο οδηγό της ομάδας.

«O Valtteri έφτασε πολύ κοντά στον Lewis στις δοκιμές. Του λείπουν μόνο δύο δέκατα τώρα. Αυτό είναι καλό. Έχει ακόμα να εξελιχθεί σε μακράς διάρκειας αγώνες. Όμως, οδηγεί την Mercedes για πρώτη φορά.

«Πρέπει να δουλέψει πολύ για να μάθει κάποια πράγματα. Αυτό είναι σίγουρο. Μέχρι στιγμής, είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν.»

Πηγή: Motorsport.com

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles