Δυσκολίες αντιμέτωπισε ο Lorenzo στις κατατακτήριες του Assen

LORENZO Jorge (SPA) Movistar Yamaha MotoGP Yamaha MotoGP GP Assen 2016 (Circuit Assen) 24-26/06.2016 photo: MICHELIN

Αρκετές δυσκολίες αντιμετώπισε ο Jorge Lorenzo στις κατατακτήριες δοκιμές του Assen.

Ο Lorenzo ήταν 2,651 δευτερόλεπτα μακριά από τον χρόνο που πραγματοποίησε ο κατακτητής της Pole Position, Andrea Dovizioso με την μοτοσικλέτα της Ducati.

Ο Ισπανός πρωταθλητής δήλωσε: «Στο στεγνό, ίσως δεν ήμουν όσο ανταγωνιστικός ήμουν στους άλλους αγώνες, αλλά θα μπορούσα να τερματίσω στην 5η ή 6η θέση.

«Στις ελεύθερες δοκιμές της 4ης περιόδου, δεν ήμουν άσχημα, απλώς έχασα την αυτοπεποίθηση μου με το μπροστινό στις δεξιές στροφές, τοποθετήσαμε περισσότερο βάρος προς τα εμπρός για να λύσουμε το πρόβλημα όμως δεν το λύσαμε και δημιουργήσαμε πολύ περισσότερο σπινάρισμα στον πίσω τροχό.

«Η αυτοπεποίθηση μου στο πολύ βρεγμένο δεν ήταν καλή σε κανένα σημείο, στο φρενάρισμα, στο μέσο της στροφής ή στην επιτάχυνση. Ήταν σαν να οδηγώ πάνω σε πάγο ή πάνω σε αυγά.

«Προσπάθησα να κρατήσω τα ίδια ελαστικά μήπως κερδίσω(σε πρόσφυση)  και στην στεγνή γραμμή βελτιώθηκα αλλά όλοι οι υπόλοιποι βελτιώθηκαν περισσότερο.

«Για παράδειγμα ο Rossi ήταν πολύ έξυπνος που έβαλε ένα νέο σκληρό ελαστικό πίσω – βελτιώθηκε 4 δευτερόλεπτα όταν δεν ήταν πολύ άνετος με τα ίδια ελαστικά με τα δικά μου.

«Στις ελεύθερες δοκιμές της 4ης περιόδου είχα κάποια πρόσφυση στο πίσω ελαστικό. Στις δοκιμές  δεν ένιωσα άνετα σε κανένα σημείο της πίστας. Η πίστα ήταν πολύ πιο κρύα από χθες. Ήταν εύκολο να επέλθει πτώση.»

Ο Ισπανός πρωταθλητής με τα χρώματα της Yamaha είχε πτώση στις  ελεύθερες δοκιμές της 3ης περιόδου χρησιμοποιώντας το νέο αναβαθμισμένο πλαίσιο της Ιαπωνικής φίρμας ενώ στις κατατακτήριες δοκιμές συμμετείχε με το προηγούμενο πλαίσιο. Ενώ και οι δύο αναβάτες της Yamaha δεν έμειναν ευχαριστημένοι από το νέο πλαίσιο, ο Jorge Lorenzo δεν έριξε το φταίξιμο για την πτώση ή την χαμηλή απόδοση πάνω του.

Ο Jorge Lorenzo παραδέχτηκε την υστέρηση στο βρεγμένο οδόστρωμα σε σχέση με άλλους αναβάτες. Τα προηγούμενα χρόνια και στην συγκεκριμένη πίστα, οι επιδόσεις του, κάτω από  συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης, ήταν αρκετά χαμηλές.

«Σίγουρα, με ανησυχεί λίγο το ότι δεν είμαι ανταγωνιστικός στη βροχή. Αν υπάρχει έντονη βροχόπτωση, αν η πίστα είναι ιδιαίτερα γλιστερή ή τα ελαστικά είναι αρκετά σκληρά για να βρουν πρόσφυση.  Αν δεν εμπιστεύομαι τα ελαστικά, είναι δύσκολο για εμένα να είμαι ανταγωνιστικός. Δεν είναι εύκολη η μοτοσικλέτα κάτω από αυτές τις συνθήκες και πρέπει να αισθάνομαι ασφαλής για να είμαι γρήγορος» δήλωσε ο βραχύσωμος αναβάτης.

«Σήμερα ένιωσα πως βρίσκομαι πολύ πολύ μακριά από τους πρωτοπόρους του grid.»

«Ποτέ δεν ήμουν ένας από τους ταχύτερους αναβάτες στην βροχή. Όμως σε κάποια μέρη όπως η Μαλαισία, όπου υπάρχει πρόσφυση στην βροχή, μπορώ να είμαι 1 με 1,5 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τους υπόλοιπους. Αλλά εδώ, όταν δεν εμπιστεύομαι τα ελαστικά, δεν είναι η ιδανική κατάσταση για ‘μένα. Πρέπει να προσπαθήσω και να κάνω κάτι. Ακόμα και αν είναι δυνατό να αυξήσουμε την πρόσφυση του μπροστινού, πρέπει να δούμε αν μπορούμε να βελτιώσουμε και το πισινό.»

Ο Jorge Lorenzo ρωτήθηκε για τις πιθανότητες που έχει για τον αυριανό αγώνα και απάντησε: «Εξαρτάται από τις συνθήκες.Αν έχεις καλό ρυθμό, θα ανακάμψεις. Αν όχι, θα μείνεις εκεί που είσαι ή θα χάσεις μερικές θέσεις».

«Κάνω καλές εκκινήσεις, οπότε θα δούμε αν μπορώ να προσπεράσω μια ή δύο σειρές στη εκκίνηση και να παραμείνω στο group των πρωτοπόρων.»

Μένει να δούμε τι θα κάνει ο παγκόσμιος πρωταθλητής στον αυριανό αγώνα.

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Τέλος στα αεροδυναμικά πτερύγια από το 2017

Next Article

Η McLaren θα εκθρονίσει τη Mercedes σύμφωνα με τον Alonso

Related Posts