Δοκιμές Κατάρ - 3η Μέρα: Επικεφαλής ο Vinales, πτώση για Rossi

Με τον Maverick Vinales στην κορυφή των χρόνων ολοκληρώθηκε η τρίτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών του MotoGP στην πίστα Losail του Κατάρ. Ακολούθησαν οι Morbidelli, Rins, πτώση για Rossi.

Το γεγονός πως η Michelin έδωσε στις ομάδες τα ελαστικά που αναμένεται να χρησιμοποιήσει στο πρώτο τριήμερο της χρονιάς στην πίστα Losail, άπαντες βρέθηκαν στην πίστα για τους περισσότερους δυνατούς γύρους. Ταχύτερος όλων κατέληξε να είναι ο Maverick Vinales.

O Ισπανός της Yamaha ήταν ταχύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, ενώ πραγματοποίησε και 2 προσομοιώσεις αγώνα. Έτσι εκτός από το 1:53,858 που τον έφερε στην κορυφή της κατάταξης, ο Vinales συμπλήρωσε και 84 γύρους, τους περισσότερους από κάθε άλλον αναβάτη.

Η Yamaha έδειξε να έχει τα πρωτεία με τις Petronas των Morbidelli και Quartararo να βρίσκονται στην πρώτη τετράδα της κατάταξης. Αυτός που μπήκε ανάμεσά τους ήταν ο Alex Rins, που όπως και τις προηγούμενες ημέρες περίμενε μέχρι το τέλος της διαδικασίας για να κάνει τον γρήγορο γύρο του.

Ο Jack Miller ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Ducati στην 5η θέση, μπροστά από τον Joan Mir με την Suzuki. Στην 7η θέση βρέθηκε ο Marc Marquez που σήμερα επέστρεψε στην περσινή μοτοσυκλέτα της Honda, ενώ απέφυγε τις πτώσεις και μπήκε ξανά στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης.

Αυτό δεν έγινε με τον Valentino Rossi. Ο Ιταλός είχε μία πτώση κατά τη διάρκεια μίας γρήγορής του προσπάθειας, χωρίς πάντως να αντιμετωπίζει κάποιο άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ολοκλήρωσε την ημέρα στην 12η θέση.

Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Takaaki Nakagami, Brad Binder και Andrea Dovizioso, ενώ με πτώση ολοκλήρωσε το τεστ κι ο Danilo Petrucci που βρέθηκε τελικώς στην 16η θέση.

Πλέον, με τις δοκιμές να έχουν ολοκληρωθεί οι ομάδες στρέφονται στην έναρξη του πρωταθλήματος με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στην ίδια πίστα για το Grand Prix του Κατάρ το τριήμερο 6-8 Μαρτίου.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles