Δοκιμές με πέντε ομάδες σχεδιάζει η Pirelli για τα ελαστικά του 2017

Πέντε ομάδες της F1 αναμένεται να βοηθήσουν την Pirelli να ξεκινήσει το πρόγραμμα δοκιμών της για τα ελαστικά που θα χρησιμοποιηθούν τη σεζόν του 2017.

Ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli, Paul Hembery, συναντήθηκε με αρκετούς διευθυντές ομάδων στην πίστα της Σαγκάης και όλα δείχνουν πως, μετά από πολλές συζητήσεις για την ανάπτυξη των ελαστικών του 2017, βρέθηκε ένας τρόπος να διεξαχθούν οι απαραίτητες δοκιμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Autosport, το πλάνο για τις δοκιμές εντός του 2016 αποτελείται από δυο φάσεις. Κατά τη πρώτη φάση, η Pirelli θα χρησιμοποιήσει αυτοκίνητα από σεζόν πριν το 2015, που θα της επιτρέψουν να κάνει δοκιμές με τα ελαστικά των τωρινών διαστάσεων, αλλά με προοπτική να εφαρμόσει την τεχνολογία του 2017. Προς τα τέλη του Ιουλίου ή στις αρχές του Αυγούστου, η Pirelli θα χρησιμοποιήσει υβριδικά αυτοκίνητα, δηλαδή μονοθέσια του 2015 με προσαρμοσμένα αεροδυναμικά πακέτα σύμφωνα με τους κανονισμούς του 2017.

Πέντε ομάδες συμφώνησαν να παρέχουν το μονοθέσιο του 2015 για τροποποίηση και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Autosport είναι οι Ferrari, Mercedes, Red Bull και δυο εκ των Williams, McLaren και Force India.

Επίσης αναμένεται να αυξηθούν οι επιτρεπόμενες μέρες για διεξαγωγή δοκιμών, που με τους ισχύοντες κανονισμούς ανέρχονται στις δώδεκα και όπως φαίνεται να φτάσουν τις εικοσιτέσσερις.

Με σκοπό να ξεκινήσει το πρόγραμμα δοκιμών όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η επόμενη επιτροπή της F1 είναι προγραμματισμένη για τις 26 Απριλίου, όλα τα μέλη της επιτροπής, 26 συνολικά, αναμένεται να αποστείλουν ηλεκτρονικά την ψήφο τους για όλες τις προβλεπόμενες αλλαγές τη Δευτέρα. Για να ισχύσουν οι αλλαγές η απόφαση πρέπει να είναι ομόφωνη, όμως τα σημάδια δείχνουν θετικά.

Ο Hembery δήλωσε σχετικά: «Έχουμε έναν τρόπο να προχωρήσουμε τώρα και ευελπιστούμε πως όλα θα οριστικοποιηθούν νωρίς την επόμενη εβδομάδα. Ειδικά για φέτος, το να προχωρήσουμε θα είναι πολύ διαφορετικό. Φέτος είναι μια ερώτηση ποιες ομάδες μπορούν να κάνουν τι». Ερωτώμενος αν και οι πέντε ομάδες που προθυμοποιήθηκαν θα λάβουν μέρος, απάντησε: «Θα χρησιμοποιήσουμε και τις πέντε. Αυτό ισχύει για το τροποποιημένο μονοθέσιο του ’15».

Με τη συμφωνία για τις δοκιμές στον ορίζοντα, η Pirelli και η FIA ετοιμάζονται να υπογράψουν και το συμβόλαιο για τις σεζόν 2017-2019, πάνω από έξι μήνες μετά την επιβεβαίωση πως η Ιταλική εταιρία θα συνεχίσει να είναι ο αποκλειστικός πάροχος ελαστικών.

Ο Hembery δήλωσε επ’ αυτού: «Όλα κανονίστηκαν και θα οριστικοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα. Υπήρχαν κάποια στοιχεία που χρειαζόταν να ολοκληρωθούν πριν τακτοποιηθούν όλα, αλλά είχαμε εξαιρετική υποστήριξη από την FIA, τις ομάδες και την FOM. Οπότε όλοι δουλεύουν για έναν κοινό στόχο, που είναι ιδιαίτερα θετικό».

Πλέον η Pirelli μπορεί να ξεκινήσει την εξέλιξη των νέων ελαστικών, με τον διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος να προσθέτει: «Αναλαμβάνουμε την πρόκληση, φυσικά, γιατί έχουμε αλλαγή στην αεροδυναμική, που είναι σημαντική, μια αλλαγή στο μέγεθος (στο πλάτος των ελαστικών), που είναι πολύ σημαντική και μια αλλαγή στα χαρακτηριστικά του ελαστικού. Οπότε υπάρχουν πολλά πράγματα που συνδυάζονται σε κάποια στιγμή, που είναι από τη δική μας σκοπιά μια μεγάλη πρόκληση, μια ενδιαφέρουσα πρόκληση, σίγουρα. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που θα οδηγήσουν σε ταχύτερα αυτοκίνητα, πιο προκλητικά αυτοκίνητα και καλύτερους αγώνες».

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Ικανοποιημένος από την παρουσία του στις κατατακτήριες ο Magnussen

Next Article

Wehrlein - Το DRS δεν ευθύνεται για το ατύχημα μου στις κατατακτήριες

Related Posts