Δοκιμές με την Mercedes F1 επιζητά ο Lorenzo

Στα χνάρια του Valentino Rossi φαίνεται πως βρίσκεται ο Jorge Lorenzo.

Το 2004 και το 2008 ο Valentino Rossi πραγματοποίησε δοκιμές με μονοθέσιο F1 και μάλιστα της Ferrari.

Ο Ισπανός πρωταθλητής εξετάζει την πιθανότητα που του προσφέρεται για να δοκιμάσει μονοθέσιο F1, αφού το ενεργειακό ποτό Monster Energy κοσμεί την Ιαπωνική μοτοσικλέτα και τα μονοθέσια της Mercedes.

Οι ιθύνοντες της Yamaha αναφέρουν: «Εξετάζουμε τις επιλογές μας, θα ήταν καλό να κάνουμε κάτι μαζί με την Monster.

«Ο Jorge θα ήθελε να δοκιμάσει μονοθέσιο Formula 1, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα αν θα το πραγματοποιήσει καθώς υπάρχουν ορισμένα εμπόδια

Τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο του Ισπανού έχουν να κάνουν με θέματα ασφαλείας αλλά και ημερομηνιών. Η δοκιμή ενέχει μεγάλο ποσοστό ρίσκου καθώς ο Lorenzo μάχεται για τον τίτλο του Moto GP για ακόμα μια χρονιά με την Yamaha. Έτσι λοιπόν, είναι πιθανό η Ιαπωνική φίρμα να μην τον αφήσει να δοκιμάσει μονοθέσιο Φόρμουλα 1 κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Εκτός από αυτό, φαίνεται πως δεν υπάρχουν πολλές μέρες διαθέσιμες όπου θα μπορούσαν οι άνθρωποι της Mercedes και της Yamaha να συνεργαστούν για την πραγματοποίηση της δοκιμής. Ακόμα και αν καταφέρουν να συμφωνήσουν για τις ημερομηνίες, θα πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο circuit για να γίνουν οι δοκιμές.

Ο ίδιος θα κάνει ότι μπορεί για να δοκιμάσει το μονοθέσιο του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Lewis Hamilton και του teammate του στα ασημί βέλη, Nico Rosberg, ενώ γνωρίζει πως κάτι τέτοιο είναι πιο εύκολο να συμβεί μετά το πέρας της αγωνιστικής χρονιάς.

Σε περίπτωση που δεν καταφέρουν οι άνθρωποι των δύο ομάδων να πραγματοποιήσουν την δοκιμή, ο Jorge Lorenzo θα εξετάσει τις διαθέσιμες εναλλακτικές επιλογές, όπως είχε κάνει και το 2014 όπου είχε αγωνιστεί στον αγώνα των 12 ωρών του Abu Dhabi στο τιμόνι μιας Ferrari με τα χρώματα της Monster Energy.

Ο Ισπανός πρωταθλητής από την νέα χρονιά θα είναι ντυμένος στα ερυθρόλευκα χρώματα της θρυλικής Ιταλικής εταιρείας Ducati κάτι που πιθανό να του προσφέρει την δυνατότητα να οδηγήσει κάποιο από τα μονοθέσια της Ferrari.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Grand Prix Ευρώπης - Το grid του αγώνα

Next Article

Ποινές για Sainz και Magnussen

Related Posts