Δοκιμές με την Yamaha o Toprak Razgatioglu

Toprak Yamaha

Σε δοκιμές με την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα της Yamaha θα προχωρήσει ο Τούρκος αναβάτης και πρωταθλητής του 2021 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των Superbikes, Toprak Razgatioglu, ανάβοντας ξανά τις φήμες για παρουσία του στο MotoGP.

Έχοντας πετύχει μία άκρως εντυπωσιακή πορεία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των Superbikes, o Toprak Razgatioglu φαίνεται πως στρέφεται στην πιθανή μετάβασή του στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP, αφού θα συμμετάσχει σε ένα διήμερο τεστ της Yamaha στην πίστα της Χερέθ.

Ο Τούρκος αναβάτης που κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha το 2021 κι ήρθε δεύτερος το 2022, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο των αγώνων μοτοσυκλέτας που δεν αγωνίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP. Έχοντας τη δυνατότητα να κάνει το άλμα στην κατηγορία, ήδη από το 2021, ο ίδιος μαζί με τον μάνατζερ του και πρώην αναβάτη, Kenan Sofuoglu, αρνήθηκαν την τότε πρόταση της Yamaha για μία θέση στην δορυφορική ομάδα, θέλοντας να πάνε κατευθείαν σε μία εργοστασιακή μοτοσυκλέτα.

Το πλήρωμα του χρόνου όμως φαίνεται ότι έφτασε για τον Razgatioglu, καθώς στις 10 κι 11 Απριλίου θα λάβει μέρος σε δοκιμές της Yamaha στην πίστα της Χερέθ, πλάι στον δοκιμαστή της εταιρείας, Cal Crutchlow, με σκοπό να αξιολογηθεί η ταχύτητά του ενόψει της νέας σεζόν. Θυμίζουμε ότι στο τέλος του φετινού πρωταθλήματος λήγει το συμβόλαιο του Franco Morbidelli, ο οποίος έχει αφήσει στην καλύτερη μέτριες επιδόσεις, με φωτεινή εξαίρεση τον τελευταίο αγώνα στην Αργεντινή.

O ίδιος έχει αναφερθεί πολλάκις στο ενδεχόμενο να μεταπηδήσει στο MotoGP και στην τελευταία του συνέντευξη, στο γερμανικό Speedweek, ανέφερε πως θέλει να εκπληρώσει το όνειρο του άμεσα την επόμενη σεζόν, χαλαρώνοντας ακόμη και τη στάση του αναφορικά με την παρουσία του αποκλειστικά σε εργοστασιακή ομάδα.

Η Yamaha πάντως παραμένει το ξεκάθαρο φαβορί για τον Τούρκο, ο οποίος πάντως δύσκολα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των υπόλοιπων μεγάλων ομάδων, οι οποίες έχουν συμβόλαια μακράς διαρκείας για τους περισσότερους αναβάτες.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Εντυπωσιακός ο Γιάννης Περιστεράς στο τεστ του Misano

Next Article
Marquez Η.Π.Α.

Ούτε στις Η.Π.Α. θα τρέξει ο Marc Marquez

Related Posts