Δοκιμές Μπαχρέιν – 3η Μέρα: Κλείσιμο με Leclerc στην κορυφή

Η επίσημη περίοδος δοκιμών της F1 για το 2024 ολοκληρώθηκε με τον Charles Leclerc πάλι στην κορυφή, τον George Russell πολύ κοντά του και τον Zhou Guanyu εντυπωσιακά τρίτο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συντρηπτική πλειοψηφία των γύρων όλων των μονοθεσίων έγιναν με τα ελαστικά που θα χρησιμοποιηθούν στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, φυσικά και πάλι στην πίστα του Μπαχρέιν, την C2 και την C3. Παρ’ όλα αυτά, γύροι ολοκληρώθηκαν και με την τρίτη διαθέσιμη σύνθεση, την C1, την σκληρότερη του εύρους της Pirelli, ενώ είδαμε ακόμα και τις μαλακότερες C4 και C5.

Ο Charles Leclerc ήταν και πάλι ο γρηγορότερος (1:30.322), δείχνοντας άνετος και ολοκληρώνοντας τα runs που σχεδίασε η Ferrari χωρίς κάποιο πρόβλημα. Προς το τέλος της διαδικασίας η κατάταξη άλλαξε άρδην, λόγω και της χρήσης των «περίεργων» C4 και C5 ελαστικών. Όταν το χρονόμετρο μηδένισε, ο George Russell ήταν εκείνος που ανέβηκε στην δεύτερη θέση της κατάταξης, μόλις στο +0.046 από τον Μονεγάσκο.

Τρίτος έκλεισε την ημέρα ο Zhou Guanyu, στο +0.325 από τον Leclerc, προσφέροντας σίγουρα χαμόγελα στο τμήμα marketing της Stake F1 Team λόγω της προβολής της ομάδας. Αμέσως πίσω του βρέθηκε ο Max Verstappen, ο οποίος φάνηκε ταχύτατος με φθαρμένα ελαστικά, ενώ ο Yuki Tsunoda εντυπωσίακε και εκείνος με την σειρά του, σημειώνοντας την πέμπτη καλύτερη προσπάθεια.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Albon, Piastri, Alonso, Sainz και Perez.

Η σεζόν της Formula 1 ξεκινά με το Grand Prix του Μπαχρέιν, στις 29 Φεβρουαρίου με 2 Μαρτίου.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Sainz Μπαχρέιν

Δοκιμές Μπαχρέιν - 2η Μέρα: Διακοπές, προβλήματα και Sainz

Next Article
F1 πρόγραμμα

F1 - GP Μπαχρέιν: Πρόγραμμα και τηλεοπτική κάλυψη

Related Posts