Δοκιμές Μπαχρέιν: Νέα προβλήματα για McLaren-Honda

Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain. Saturday 15 April 2017. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _R3I8038

Δεν φαίνεται να τελειώσαν τα… βάσανα της βρετανικής ομάδας και συγκεκριμένα της Honda, καθώς το πρόγραμμα δοκιμών της διεκόπη λόγω ενός προβλήματος αξιοπιστίας μετά από μόλις δυο γύρους.

Ακολουθώντας ένα σαββατοκύριακο γεμάτο προβλήματα, όπου η ομάδα ταλαιπωρήθηκε από μια σειρά αστοχιών οι οποίες σχετίζονται με την MGU-H της, η Honda ήλπιζε να έχει περισσότερη τύχη στο διήμερο δοκιμών στο Σακχίρ αυτή την εβδομάδα.

Παρά το γεγονός ότι ο οδηγός εξέλιξης της McLaren, Oliver Turvey, βγήκε στην πίστα μόλις ξεκίνησε η διαδικασία, κατάφερε να ολοκληρώσει μόνο δυο γύρους πριν “εγκλωβιστεί” στα pits λόγω ενός προβλήματος. Οι μηχανικοί της Honda ανακάλυψαν μια διαρροή νερού στο Σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας και δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να αλλάξουν ολόκληρο τον κινητήρα.

Η αλλαγή ξεκίνησε σήμερα Τρίτη το μεσημέρι, ενώ οι άνθρωποι της ομάδας ελπίζουν ότι μπορεί να ολοκληρωθεί σύντομα ώστε να επιτραπεί στον Turvey να ξαναβγεί στην πίστα αργότερα.

Νέος δοκιμαστικός κινητήρας

Γίνεται κατανοητό ότι ο κινητήρας που χρησιμοποίησε ο Turvey ήταν ένας νέος, δοκιμαστικός κινητήρας ο οποίος είχε σταλλεί στο Μπαχρέιν από το εργοστάσιο της Honda στην Σάκουρα της Ιαπωνίας, ενώ ο κινητήρας που θα εγκατασταθεί στο μονοθέσιο μετά την αλλαγή είναι επίσης καινούργιος.

Οι άνθρωποι της Honda είχαν δηλώσει πριν από τις δοκιμές αυτές ότι θα ήθελαν να δοκιμάσουν κάποιες νέες ιδέες για να βοηθήσουν στην βελτίωση της απόδοσης της ομάδας, αλλά και πιθανώς να βρουν λύσεις στα ζητήματα που αντιμετώπισαν κατά την διάρκεια του περασμένου Grand Prix.

Οι έρευνες για την αιτία πρόκλησης της διαρροής αυτής συνεχίζονται, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν το πρόβλημα που σταμάτησε τον Turvey σχετίζεται με τις αστοχίες του MGU-H που είδαμε το σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Stoffel Vandoorne αντιμετώπισε δυο αστοχίες στις ελεύθερες δοκιμές την περασμένη Παρασκευή, ενώ η MGU-H του Fernando Alonso αστόχησε κατά τις κατατακτήριες, κάτι που προκάλεσε ζημιά και στον κινητήρα αυτόν καθ’ αυτόν.

Πηγή: Motorsport.com

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Συνέντευξη με τον Romain Grosjean

Next Article

Hamilton - Σημαντικό το τεστ στο Μπαχρέιν για την αντεπίθεση της Mercedes

Related Posts