Domenicali: Θετικά τα σχόλια των ομάδων για τους αγώνες sprint

Ο νέος CEO της F1, Stefano Domenicali, στο πλαίσιο συνάντησης της Liberty Media με επενδυτές, επεσήμανε ότι όλες οι ομάδες είναι θετικές ως προς την διεξαγωγή αγώνων sprint, που θα καθορίζουν την κατάταξη της εκκίνησης, στη θέση των παραδοσιακών κατατακτήριων δοκιμών.

Το συγκεκριμένο πλάνο συζητούταν εδώ και αρκετό καιρό, στο πλαίσιο των αλλαγών που θέλει να πραγματοποιήσει η διοργανώτρια αρχή της F1, με στόχο την αύξηση του ενδιαφέροντος του κοινού. Το σχέδιο προβλέπει λοιπόν να διεξαχθούν αγώνες sprint σε τρεις από τους προορισμούς που θα επισκεφθεί η F1 φέτος: στον Καναδά, την Ιταλία και την Βραζιλία. Οι αγώνες αυτοί θα έχουν αντίστοιχη χρονική διάρκεια με τις κατατακτήριες, δηλαδή περίπου μια ώρα και η σειρά εκκίνησης για αυτούς θα καθορίζεται την Παρασκευή. Η τελική απόφαση δεν έχει ακόμα επικυρωθεί ακόμη από τις ομάδες, με τις συζητήσεις να συνεχίζονται, δεδομένου ότι δεν έχουν καθοριστεί στο σύνολο τους οι τελικές λεπτομέρειες του πλάνου.

Ο Stefano Domenicali εξέφρασε την αισιοδοξία του για την θετική έκβαση του σχεδίου, το οποίο θα κάνει ακόμα πιο θεαματικό και συναρπαστικό το πρωτάθλημα της F1. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε στο κοινό, σε εκείνους που παρευρίσκονται στους αγώνες, σε εκείνους που παρακολουθούν από το σπίτι τους, σε εκείνους που είναι πραγματικοί λάτρεις της F1, κάτι το οποίο θα είναι συναρπαστικό. Επομένως, η ιδέα που προωθήσαμε και η οποία έχει λάβει θετικές αντιδράσεις από όλους τους συμμετέχοντες του σπορ, έχει να κάνει με το ότι θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε κατατακτήριες δοκιμές την Παρασκευή, αγώνα sprint το Σάββατο που θα καθορίσει την σειρά εκκίνησης για τον Κυριακάτικο αγώνα. Κάτι τέτοιο θα μας προσφέρει ένα συναρπαστικό αγωνιστικό τριήμερο, που θα αποβεί ωφέλιμο για όλους τους συμμετέχοντες. Είναι κάτι το οποίο συζητούμε με τις ομάδες και την FIA ώστε να έχουμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε το τελικό μας σχέδιο πριν τον πρώτο αγώνα στο Μπαχρέιν.»

Ενδεικτικά, η Ferrari μέσω του επικεφαλής της, Mattia Binotto, αλλά και των οδηγών της, μίλησαν για τον θετικό αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η πρόσθεση επιπλέον αγώνων, στην αύξηση του θεάματος, ωστόσο δεν παρέλειψαν να τονίσουν και τις αμφιβολίες τους για την τελική εκδοχή αυτών και την επιθυμία για εύρεση μιας εποικοδομητικής λύσης.

Ο Mattia Binotto δήλωσε: «Προφανώς είμαστε σε συζητήσεις με την F1 και την FIA. Θεωρούμε ότι το να γίνουν αλλαγές με στόχο πιο θεαματικούς και απρόβλεπτους αγώνες εν τέλει, είναι μια θαυμάσια προοπτική. Άρα συμμετέχουμε ενεργά στις συζητήσεις, υποστηρίζουμε τις αλλαγές, εάν αυτές θα πετύχουν τους στόχους και την ουσία των όσων προανέφερα. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και προς το παρόν φαίνεται ότι οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές για ένα καλό αποτέλεσμα. Εντούτοις, θα πρέπει να εξετάσουμε τις λεπτομέρειες που θα κάνουν την διαφορά και με ομαδική δουλειά η οποία θα συνεχιστεί, ελπίζουμε να βρεθεί η καλύτερη λύση.»

Από την πλευρά τους οι οδηγοί ανέφεραν:

Charles Leclerc: «Είναι αρκετά ενδιαφέρουσα ιδέα, θα πρέπει να δοκιμαστεί αρχικά ώστε να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε πως θα δουλέψει, με την βαθμολόγηση και τα συναφή. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι να παραμείνει σταθερή η αξία του Κυριακάτικου αγώνα και να μην υπονομευτεί η σημαντικότητα του. Από την πλευρά μου αυτός είναι ο κυριότερος στόχος. Ίσως είναι ενδιαφέρον να το δοκιμάσουμε, σε αγώνες όπου μπορούμε να προσπεράσουμε ευκολότερα. Θα ήμουν χαρούμενος να γίνει τουλάχιστον αυτή η προσπάθεια.»

Carlos Sainz Jr: «Είναι μια από τις καταστάσεις, όπου αν δεν συμμετάσχεις δεν θα ξέρεις ποτέ περί τίνος πρόκειται. Προσωπικά νομίζω ότι είναι εξέχουσας σημασίας το να μην χάσει την αξία του ο αγώνας της Κυριακής. Είναι κάπως επικίνδυνο το ότι κάποιες φορές μπορούν να προκύψουν δύο νικητές σε ένα σαββατοκύριακο. Πρέπει να βεβαιώσουμε ότι θα υπάρξει ένας και μόνο νικητής στις περιπτώσεις όπου θα κάνουμε διπλούς αγώνες. Κατά τ΄ άλλα αν υπάρχει μια χρονιά που θα μπορούσαμε να το δοκιμάσουμε, αυτή είναι το 2021. Με το μέλλον μπροστά μας θεωρώ ότι είναι καλή ευκαιρία να παρατηρήσουμε πως λειτουργούμε σε τέτοιες καταστάσεις και ποια θα είναι τα αποτελέσματα.»

Πηγή: Racefans.net

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

Arctic Rally -3η Μέρα: Νίκη Tanak, μάχες στην PowerStage

Next Article

Παρουσιάστηκε η Petronas Yamaha για το 2021

Related Posts