Ο Andrea Dovizioso παραδέχτηκε πως η κίνηση που έκανε στην τελευταία στροφή για να πάρει την νίκη στην Αυστρία ήταν κάτι που δεν είχε προετοιμάσει.

Dovizioso και Marquez έδωσαν μία εξαιρετική μάχη στο Red Bull Ring, με τον Ιταλό να αναδεικνύεται νικητής κυριολεκτικά στο νήμα, προσπερνώντας με υποδειγματικό τρόπο τον αντίπαλό του στην τελευταία στροφή του αγώνα.

Σε δηλώσεις του αργότερα, ο αναβάτης της Ducati αποκάλυψε πως, αν κι είχε αυτοπεποίθηση στο συγκεκριμένο σημείο της πίστας, δεν είχε σκεφτεί να κάνει κάτι τέτοιο στο τέλος του Grand Prix:

«Δεν είχα προετοιμαστεί να κάνω κίνηση σε εκείνη τη στροφή, δεν είναι μία στροφή που βολεύει το οδηγικό μου στιλ.

«Ξεκίνησα πολύ επιθετικά, αλλά ο Marc ήταν πιο επιθετικός από μένα. Έχασε, όμως, την είσοδο στην Κ3 και μετά του επιτέθηκα στην Κ4, και αυτό ήταν πολύ σημαντικό.

«Όταν ο Marc με προσπέρασε, προσπάθησε να με περάσει, αλλά το πίσω ελαστικό του έχασε απόδοση πολύ γρήγορα, και στο τέλος είχα την ευκαιρία στην τελευταία στροφή, γιατί δεν είχε πρόσφυση στη δεξιά πλευρά του ελαστικού.

«Ήταν καλύτερος στο φρενάρισμα, αλλά με την πρόσφυση που είχα ήμουν σε θέση να μείνω κοντά του και να κάνω αυτήν την τρέλα στην τελευταία στροφή.

«Πραγματικά δεν το προετοίμασα, αλλά είχα πάρει την στροφή τέλεια στον προηγούμενο γύρο, και ήμουν λίγο πιο μέσα και σκέφτηκα ‘ΟΚ, αν χάσω τη γραμμή μου, θα έρθω 2ος.’

«Κατάφερα, όμως, να σταματήσω όταν έπρεπε. Είμαι πολύ χαρούμενος για την Ducati γιατί το χρειαζόμασταν αυτό, αυτή τη νίκη, έπρεπε να έρθει αυτή νίκη έτσι.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles