Δυσκολία με το ομολογκάρισμα του fairing για την Yamaha

Η Monster Energy Yamaha αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ομολογκάρισμα του fairing της φετινής της M1, καθώς στην τρέχουσα μορφή του είναι φαρδύτερο από το επιτρεπόμενο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Motorsport.com, η Yamaha ζήτησε την συσκευή με την οποία ελέγχεται το άρθρο των κανονισμών σχετικά με το συνολικό πλάτος του fairing. Αυτό έγινε καθώς το fairing ξεπερνά την εν λόγω διάσταση και οι εργαζόμενοι της ιαπωνικής ομάδας προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα, ελέγχοντας προφανώς τα αποτελέσματα και με την εν λόγω συσκευή.

MotoGP - Fairing width testing device (FIM)
Προκειμένου να είναι νόμιμες, οι μοτοσυκλέτες πρέπει να χωρούν σε αυτή την «μπανιέρα», χωρίς το fairing να ακουμπά τα τοιχώματα. Πηγή: Motorsport.com

 

Με βάση τους κανονισμούς, το fairing, όπως και μια πλειάδα άλλων μερών, πρέπει να ομολογκάρεται πριν την έναρξη της σεζόν, δηλαδή πριν την έναρξη του FP1 του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα για το fairing, οι ομάδες έχουν στην διάθεσή τους μια ευκαιρία για ανασχεδιασμό κατά την διάρκεια της σεζόν, όπου μπορούν να αλλάξουν το fairing με το νέο για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Ο sporting director της Yamaha, Massimo Meregalli, δήλωσε στο Motorsport.com πως οι δύο κύριες ανησυχίες της ομάδας αυτή την στιγμή είναι η έλλειψη ρυθμού στον ένα γύρο και η επιλογή του σωστού fairing.

Καθώς ο εν λόγω κανονισμός περιλαμβάνει και τα όποια αεροδυναμικά βοηθήματα στο συνολικό πλάτος, δεν θα ήταν απίθανο το πρόβλημα της Yamaha να έχει να κάνει με κάποιον ανασχεδιασμό των πτερυγίων για βελτίωση της επίδοσης της μοτοσυκλέτας. Οι Ιάπωνες μπαίνουν σε ακόμα μια σεζόν όπου δέχονται την πίεση από τις ιταλικές ομάδες, οι οποίες έχουν εμφανώς καλύτερες επιδόσεις στις ευθείες, τόσο από τον κινητήρα, όσο και από τα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Δοκιμές Πορτιμάο - 1η Μέρα: Έστειλαν μήνυμα Bagnaia και Ducati

Next Article
MotoGP - Portimao Test 2023 - Francesco Bagnaia

Δοκιμές Πορτιμάο – 2η Μέρα: Υπερηχητικός Bagnaia, ανάκαμψη για Yamaha (pics)

Related Posts