Ecclestone – Δεν φταίει ο Vettel που δεν κερδίζει

Add us as preferred source
GP AUSTRIA F1/2016 – SPIELBERG (AUSTRIA) © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)

Ο ισχυρός άνδρας της Formula 1 Bernie Ecclestone πιστεύει πως η Ferrari είναι αυτή που εμποδίζει τον Sebastian Vettel από το να δείξει τι είναι ικανός να κάνει, τονίζοντας πως το πρόβλημα έγκειται στο δυναμικό.

Τους τελευταίους μήνες υπάρχει έντονη φημολογία για το πώς είναι οι σχέσεις του Γερμανού με την ομάδα και τον αγωνιστικό διευθυντή Maurizio Arrivabene, ειδικά μετά από μία άκρως απογοητευτική σεζόν χωρίς νίκη.

Κι ο Ecclestone θεωρεί πως το κύριο ζήτημα είναι το δυναμικό της ομάδας και η νοοτροπία που αυτό έχει.

«Η Ferrari έχει γυρίσει στις εποχές πριν τον [Michael] Schumacher και τον [Jean] Todt,» τόνισε ο Βρετανός σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild.

«Δουλεύουν πάρα πολλοί Ιταλοί για την ομάδα αυτή τη στιγμή. Δεν έχω τίποτα εναντίον της Ιταλίας, αλλά το να διέπεται μία εταιρία από κανόνες δεν ρέει στο DNA των Ιταλών.»

Παράλληλα, ο Ecclestone πιστεύει πως τα προβλήματα εντός της ομάδας (όπως ήταν η αποχώρηση του τεχνικού διευθυντή James Allison στη μέση της σεζόν) και η αδυναμία της Ferrari να εξελίξει την SF16-H επηρέασαν περισσότερο από κάθε άλλο τον Vettel.

«Η Ferrari χρειάζεται νέο αίμα. Είμαι σίγουρος πως ο Sebastian κάνει ό,τι μπορεί να πετύχει με την Ferrari. Το ερώτημα είναι πόσα είναι διατεθημένοι να τον αφήσουν να κάνει.

«Δεν φταίει αυτός που δεν κερδίζει. Έχει να κάνει με το μονοθέσιο και την ομάδα. Η αποστολή του Sebastian είναι η Ferrari. Από όσο τον ξέρω, θέλει πρώτα να ολοκληρώσει αυτήν την αποστολή πρώτα.»

Latest Podcast Undercut · E47 · 14/09/2026 · 55 min

The Undercut Redux #47: Κυνηγώντας ανεμόμυλους

Το ταξίδι της Formula 1 στην Μαδρίτη είχε ιδιαίτερη προσμονή, αρκετές ψευδαισθήσεις και πολλές διαφορετικές πραγματικότητες για τους πρωτοπόρους οδηγούς. Ο Kimi Antonelli είναι ξανά…

Add us as preferred source on Google News

Follow TotalRacing on Google News so you never miss an article.

Related Posts
Περισσότερα

GP Αζερμπαϊτζάν – FP1: Πρώτος ο Russell, πρόβλημα για Antonelli

Ο George Russell ήταν ταχύτερος στο FP1 του GP Αζερμπαϊτζάν με 1:45.387, μπροστά από Verstappen και Leclerc. Υδραυλικό πρόβλημα έθεσε εκτός προγράμματος τον Kimi Antonelli, ενώ δύο Virtual Safety Car διέκοψαν τη διαδικασία.