Ecclestone - Φαφλατάδες και φερέφωνα των ομάδων μερικοί οδηγοί

O Bernie Ecclestone ισχυρίζεται πως μερικοί από τους οδηγούς της F1 είναι φαφλατάδες που παραπονούνται για την κατάσταση του αθλήματος επειδή έτσι υπέδειξαν οι ομάδες τους.

Αν και ο ισχυρός άντρας της F1 είχε αρχικά στηρίξει την ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Οδηγών GP (Grand Prix Drivers’ Association, GPDA) που δήλωνε πως η F1 έχει ανάγκη αλλαγές, τώρα ο Ecclestone αδιαφορεί για τις απόψεις τους, λέγοντας πως η προσπάθειά τους για αλλαγές δεν θα πετύχει τίποτα.

Ο Ecclestone δήλωσε συγκεκριμένα: «Μπορούν να πουν ό,τι θέλουν. Αυτό είναι όλο. Δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα. Έχουν μια άποψη όπως και όλοι έχουν μια άποψη. Στην πραγματικότητα είναι η συζήτησή τους με την ομάδα. Και η ομάδα έχει φωνή. Λένε μόνο ό,τι οι ομάδες τους είπαν να πουν».

Ερωτώμενος γιατί οι ομάδες θα ήθελαν οι οδηγοί να εκφράζουν δημοσίως τις θέσεις τους, ενώ οι ίδιες εν τέλει είναι αυτές που επηρεάζουν τους κανόνες, εκείνος απάντησε: «Θεωρούν πως είναι καλύτερα. Νομίζουν πως οι άνθρωποι ακούν τους οδηγούς, εσείς (τα μέσα) τους ακούτε».

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί, λοιπόν, πως κάποιοι οδηγοί είναι φαφλατάδες, απάντησε «Κάποιοι από αυτούς», ενώ όταν του ζητήθηκε να κατονομάσει ποιοι θεωρεί πως είναι εκείνοι, απάντησε «Αυτοί που είναι».

Τα βέλη του Ecclestone δεν γλίτωσε ούτε ο Sebastian Vettel, που είχε υποστηρίξει πως η F1 είναι σαν ένα παγωτατζίδικο που αυτή τη στιγμή προσπαθεί να πουλήσει μια γεύση στους πελάτες, οι οποίοι προτιμούν μια άλλη επιλογή, ενώ θεωρεί πως τα παράπονα του Γερμανού θα έπρεπε να έχουν στόχο όχι την F1 αλλά τη Ferrari.

«Πιθανώς να έχει δίκιο. Αλλά πιστεύετε πως θα κερδίσει αυτό τον αγώνα; Θα έπρεπε να μιλήσει στο αφεντικό του και να του πει το ίδιο πράγμα. Έχουν ένα παγωτατζίδικο εδώ και κάποια χρόνια».

Όταν δε ρωτήθηκε αν θα έπρεπε οι οδηγοί να έχουν μια μόνιμη θέση στην Επιτροπή της F1, η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: «Όχι».

Από τη άλλη, οι δριμείες κατηγορίες του Ecclestone, πως οι οδηγοί είναι φερέφωνα των απόψεων των ομάδων τους, βρίσκει αντίθετο τον Niki Lauda, μη εκτελεστικό διευθυντή της Mercedes. Συγκεκριμένα ο Αυστριακός, που βρέθηκε στη συνέντευξη του Ecclestone με τους δημοσιογράφους, υποστήριξε πως ο Alex Wurz έδρασε ανεξάρτητα, λόγω της αυξανόμενης δυσαρέσκειας των οδηγών για την κατάσταση της F1.

«Αυτή (η επιστολή) είναι ο Wurz μόνος του (χωρίς την επιρροή των ομάδων), μπορώ να σας το εγγυηθώ. Ο Lewis δεν μπορεί να μιλήσει, όπως γνωρίζετε. Ο Wurz είναι ο αρχηγός. Ήμουν έκπληκτος που μίλησαν όπως μιλήσαμε και εμείς».

Επίσης και άλλα μέλη της GPDA ξεκαθάρισαν πως η επιστολή δεν είχε να κάνει με πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά ήταν αποτέλεσμα της αγάπης που έχουν οι οδηγοί για το άθλημα. Συγκεκριμένα ο Sebastian Vettel δήλωσε: «Πρώτα απ’ όλα, είναι ξεκάθαρο πως εμείς οι οδηγοί δεν είμαστε εδώ για να φτιάχνουμε τους κανόνες. Δεν υπάρχει άθλημα που οι αθλητές να διαμορφώνουν τους κανόνες. Είναι ξεκάθαρο. Δεν θέλουμε να είμαστε εκείνοι που αποφασίζουμε που πηγαίνει το άθλημα. Στο τέλος, είμαστε εδώ για να οδηγούμε το αυτοκίνητο και αυτό είναι που απολαμβάνουμε και για αυτό αγαπάμε να ξοδεύουμε το χρόνο μας. Δεν ζητάμε να είμαστε επιπλέον επί κεφαλής των κανόνων. Η πρόθεση να στείλουμε την επιστολή υπήρχε ήδη πριν τον αγώνα στην Αυστραλία. Προφανώς, οι κατατακτήριες είναι το καλύτερο παράδειγμα για να δείξουμε πως κάτι δεν είναι σωστό».

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles