Ecclestone – Σε κίνδυνο Γερμανία-Βραζιλία

Αβέβαιο είναι το μέλλον του Γερμανικού και του Βραζιλιάνικου Grand Prix, καθώς με δηλώσεις του ο Bernie Ecclestone σχολίασε πως δεν είναι βέβαιη η παρουσία των 2 αγώνων στο πρωτάθλημα του 2017.

Τόσο ο αγώνας στο Hockenheim, όσο και στο Interlagos βρίσκονται στο καλεντάρι του πρωταθλήματος του 2017, αλλά κανένα από τα 2 δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, μαζί με τον αγώνα στον Καναδά.

Για το θέμα μίλησε στο αγγλικό Motorsport.com o ιθύνων νους της F1, Bernie Ecclestone, o οποίος ανέφερε μεν ότι ο αγώνας στο σιρκουί του Gilles Villeneuve είναι κοντά στο να εξασφαλίσει την παρουσία του στο επόμενο πρωτάθλημα, αλλά επιβεβαίωσε δε ότι οι αγώνες σε Γερμανία και Βραζιλία έχουν αρκετές πιθανότητες να μην είναι στο πρόγραμμα της επόμενης σεζόν.

Με το πρόγραμμα να αναμένεται να επιβεβαιωθεί οριστικά στη συνάντηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου, μετά το τέλος του φετινού πρωταθλήματος στη Βιέννη, ο Ecclestone ανέφερε για το μέλλον των δύο αγώνων:

«[Για τη Βραζιλία] Δεν θα έβαζα τα χρήματα μου, μπορεί όμως να έβαζα τα δικά σας. Συναντήθηκα με τον πρόεδρο Temer, αλλά δεν τον ρώτησα για την ενίσχυση του αγώνα από το κράτος. Ήθελα απλώς να τον γνωρίσω και να δω πως νιώθει, κυρίως να δω την άποψη του γενικά.

«Αν πιστεύει πως η F1 είναι καλή για την Βραζιλία ή όχι. Είναι μάλλον καλή για το Sao Paolo. Το κατά πόσον είναι καλή για την υπόλοιπη Βραζιλία, ποιος ξέρει; Δεν έχω ιδέα για το τι μπορεί να κάνει σαν πρόεδρος. Η χώρα ασχολείται πολύ με την πολιτική αυτή τη στιγμή και μόλις ανέλαβε τη θέση του.

«Έδωσαν πάρα πολλά χρήματα για να κάνουν του Ολυμπιακούς και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και εδώ έχουν αρχίσει να πονάνε από αυτό, ειδικά οι διοργανωτές που προσπαθούν να βγάλουν κάποιο κέρδος ή τουλάχιστον να μην έχουν ζημιές. Στο τέλος, αυτοί που χάνουν είμαστε εμείς, καθώς δεν μπορούν να μας πληρώσουν.

«Αναβάθμισαν τις εγκαταστάσεις, αλλά αυτό έπρεπε να είχε γίνει πριν τέσσερα χρόνια, έτσι έλεγε στο συμβόλαιο, πως θα έπρεπε να είχε γίνει τότε», είπε ο Ecclestone και συνέχισε αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί για τον αγώνα της Γερμανίας:

«Για την Γερμανία, δεν ξέρω πως θα μπορέσουμε να σώσουμε αυτόν τον αγώνα. Είναι εμπορικό το θέμα. Αυτό που είναι απίστευτο, είναι πως είχαμε όλους αυτούς τους Γερμανούς πρωταθλητές, η Mercedes έχει κερδίσει τα τελευταία πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών, θα κερδίσει σίγουρα και το φετινό και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον εκεί.

«Δεν υπάρχει κανείς στο Nurburgring, οι τωρινοί ιδιοκτήτες όταν αγόρασαν την πίστα, δεν είχαν ιδέα τι συνέβαινε. Όταν έμαθαν, δεν τους άρεσαν αυτά που άκουσαν. Τους γνώρισα, είναι Ρώσοι. Οπότε αυτή η λύση ξεχάστηκε. Και με το Hockenheim συμβαίνει πάντα το ίδιο, δεν έχει αρκετή στήριξη, ενώ θα έπρεπε.

«Αυτό που λένε ή αυτό που νομίζω ότι λένε είναι ότι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν με τους ίδιους όρους που έχουμε θέσει τα τελευταία 2-3 χρόνια. Εμάς αυτό δεν μας αρκεί. Προσπαθήσαμε να τους κρατήσουμε ζωντανούς, αλλά έχουν ξεμείνει από χρήματα. Θα πόνταρα στο να μην γίνει αυτός ο αγώνας. Θα πρέπει να τους μιλήσουμε.»

Τέλος, ο Ecclestone αφού τόνισε πως τελευταία προθεσμία των ανθρώπων των 2 αγώνων είναι η συνάντηση του Παγκοσμιου Συμβουλίου, ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν εναλλακτικές, που όμως δύσκολα θα μπουν πριν το 2018 στο πρόγραμμα:

«Υπάρχουν πολλοί αγώνες που μπορούμε να επαναφέρουμε και άνθρωποι που μιλάνε για αυτούς και δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάτι για εκείνους. Μάλλον δεν θα γίνει για το επόμενο πρωτάθλημα, αλλά για το μεθεπόμενο, είμαι σίγουρος.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Ένσταση της Ferrari σχετικά με την απόφαση της FIA

Next Article

Πόσο καλά γνωρίζετε το Grand Prix της Βραζιλίας; (quiz)

Related Posts