Έδωσε εξηγήσεις ο Binotto για το team radio στον Leclerc

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Mattia Binotto, εξήγησε αυτά που είπε στο team radio με τον Charles Leclerc αμέσως μετά τον τερματισμό του Ιταλικού Grand Prix.

Στο Q3 των κατατακτηρίων της Μόντσα υπήρξε χάος, αφού κανένας από τους οδηγούς δεν ήθελε να είναι πρώτος, αφού όλοι ήθελαν sleapstream. Αυτό σε συνδυασμό με το πόσο αργά βγήκαν όλοι στην πίστα είχε ως αποτέλεσμα μόνο οι Sainz και Leclerc να μπορέσουν να περάσουν την γραμμή εκκίνησης/τερματισμού πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, με τον Vettel να είναι αρκετά εκνευρισμένος.

«Ήταν η σειρά μου να πάρω tow.Έδωσα εγώ στην πρώτη προσπάθεια στο Q3, και στην δεύτερη ήταν να πάρω tow, αλλά προφανώς καθυστερήσαμε αρκετά, έτσι στο τέλος δεν υπήρχε ο χρόνος. Δεν είμαι χαρούμενος,» δήλωσε ο Vettel.

Στον γύρο μετά τον τερματισμό ο Mattia Binotto μίλησε στο team radio του Leclerc και του είπε «συγχωρεμένος» στα Ιταλικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρχε κάποια ένταση μέσα στην ομάδα.

«Sei perdotanto. Που σημαίνει ότι οτιδήποτε έγινε τις τελευταίες ημέρες, αυτά που συζητήσαμε – αυτά είναι κάτι που θα μείνουν μεταξύ των τριών μας – τουλάχιστον έκανε καλή δουλειά.

«Αυτός ήταν ένας τρόπος να του πω ότι τουλάχιστον εμείς είμαστε με την δουλειά που έκανε.»

Ο Binotto ρωτήθηκε και για το αν όλο αυτό θα επηρεάσει την ομάδα, και απάντησε αρνητικά, αρκεί η ομάδα να πήρε το μάθημά της από αυτή την κατάσταση:

«Δεν θα επηρεάσει τα πράγματα.»

«Στην αρχή ήταν κάτι που συζητήσαμε στο εσωτερικό της ομάδας, ίσως υπήρχε μία διαφορετική οπτική γωνία, το τελικό αποτέλεσμα ήταν μία αρκετά περίεργη κατάσταση για όλους.

«Νομίζω ότι αυτό που επηρέασε περισσότερο ήταν αυτό που δήλωσε ο Sebastian στην αρχή: γυρίζω σελίδα, κοιτάω μπροστά.

«Νομίζω ότι αυτοί [Leclerc και Vettel] είναι εξαιρετικοί, και μπορώ να βασιστώ πάνω τους. Επομένως δεν θα επηρεάσει τα πράγματα. Είμαι αρκετά σίγουρος.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξανασυμβεί, γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

«Το πνεύμα είναι ότι οτιδήποτε κάνεις, υπάρχει κάτι να μάθεις, και είναι σημαντικό να μάθουμε το μάθημά μας.»

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Race Podcast 2019 (ep.11): Αλλαγή φρουράς στη Ferrari + απαντάμε στις ερωτήσεις σας

Next Article

Οι συμμετοχές του Rally Τουρκίας 2019 [+videos]

Related Posts