Εφικτή η πρώτη σειρά της εκκίνησης από το Q1, δηλώνει ο Lorenzo

O Jorge Lorenzo πιστεύει πως μπορεί να εκκινήσει από την πρώτη σειρά του grid, παρόλο που θα ξεκινήσει από το Q1 στις κατατακτήριες δοκιμές στο GP του Κατάρ.

Ο Ισπανός οδηγός της Ducati έμεινε εκτός δεκάδας στις ελεύθερες δοκιμές, τερματίζοντας στην δωδέκατη θέση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει τις προσπάθειες του από το Q1 στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ωστόσο, αυτό δεν του στερεί τη δυνατότητα να εκκινήσει από την πρώτη σειρά του grid.

«Άμα βελτιωθούμε στους τομείς και στις λεπτομέρειες που μας έκαναν να χάσουμε χρόνο σήμερα, τότε θα μπορέσουμε να παλέψουμε για την πρώτη η την δεύτερη σειρά εκκίνησης,» είπε. «Αν καταφέρουμε να μπούμε στο Q2, θα εξαρτηθεί από τους γύρους που θα κάνω αύριο.»

Στην συνέχεια ο Lorenzo τόνισε ότι αισθάνεται όλο και καλύτερα με την νέα του μοτοσυκλέτα, προσθέτοντας ότι αναζητά περισσότερη σταθερότητα στην απόδοση του.

«Αισθάνομαι ολοένα και καλύτερα, η σταθερότητα, αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Γιατί άμα είσαι στην πρώτη η στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης και στο δεύτερο μισό του αγώνα είσαι ένα δευτερόλεπτο πιο αργός, τότε δεν έχει καμία σημασία.»

Τέλος, ο Lorenzo δήλωσε πως οι συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα δεν ευνόησαν την Ducati, αν και τόνισε πως με το νέο set-up που δοκίμασε βρήκε περισσότερη σταθερότητα: «Πιστεύω ότι σήμερα τα πήγαμε καλύτερα. Χθες ήμασταν γρηγορότεροι σε καλύτερες συνθήκες στην πίστα για έναν οι δύο γύρους. Ήμασταν αρκετά σταθεροί, πιο σταθεροί σε σχέση με χθες, αυτό είναι ένα θετικό σημάδι.

«Με αυτό το νέο set-up αισθάνομαι καλύτερα, κουράζομαι λιγότερο και μπορώ να έχω ένα πιο σταθερό ρυθμό, παρόλο που χάνουμε λίγη απόδοση σε κάποια σημεία της πίστας και χάνουμε και λίγη εκρηκτικότητα.

«Γενικά, η σταθερότητα ήταν ένα σπουδαίο βήμα προς τα εμπρός, αύριο θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε λιγάκι το setup, για να βελτιωθούμε και άλλο αλλά και για να μην χάσουμε ότι κερδίσαμε σήμερα, ώστε να συνεχίσουμε την βελτίωση μας.»

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Wolff - Πιο δυνατός από ποτέ ο Hamilton, αρκετά ανταγωνιστικός ο Bottas

Next Article

Blog: Πέντε καυτά θέματα ενόψει του αγώνα του GP Αυστραλίας

Related Posts