Εφικτή θεωρούσε την νίκη ο Ricciardo

Ο Daniel Ricciardo υποστήριξε πως νόμιζε ότι είχε μια πραγματική ευκαιρία να κερδίσει το Grand Prix του Μπαχρέιν πριν την εμφάνιση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας και την αλλαγή από τα πολύ μαλακά στα μαλακά ελαστικά.

Ο Ricciardo διατηρούσε την πέμπτη θέση στα αρχικά στάδια του αγώνα πίσω από τον Valterri Bottas, τον Sebastian Vettel, τον Lewis Hamilton και τον team-mate του στην Red Bull, Max Verstappen.

Καθώς ο πρωτοπόρος Φινλανδός δυσκολευόταν με τα πίσω ελαστικά του, το… «τρενάκι» μπροστά από τον Αυστραλό άρχισε να σχηματίζεται, αφού σε κάποιο σημείο και οι πέντε οδηγοί βρίσκονταν εντός μιας διαφοράς μόλις τριών δευτερολέπτων.

Παρόλα αυτά, στο πρώτο του pit stop το οποίο έγινε υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας, ο Ricciardo άλλαξε στα μαλακά ελαστικά, τα οποία δυσκολεύτηκε να ανεβάσει στην όπτιμη θερμοκρασία μέχρι την επανεκίνηση.

Έτσι οι Hamilton, Raikkonen και Massa τον προσπέρασαν και ο Ricciardo έπεσε από την τρίτη στην έκτη θέση, καταφέρνοντας βέβαια να περάσει τον έμπειρο Βραζιλιάνο της Williams πριν την καρό σημαία.

Ο οδηγός της Red Bull δήλωσε: «Πραγματικά πίστευα ότι είχαμε μια ευκαιρία να κερδίσουμε. Το πρώτο stint φαινόταν πολύ ανταγωνιστικό. Μπορούσα να δω ότι ο Valtteri δυσκολευόταν, νομίζω ότι είχε κάποια προβλήματα με τα ελαστικά ή κάτι τέτοιο. Ήμουν στο τέλος του τρένου, μπορούσα να δω όλους τους άλλους και γλίστραγαν. Εγώ πρόσεχα τα ελαστικά μου, επομένως ήμασταν σε πολύ καλή θέση.

«Μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα, βάλαμε τα μαλακά ελαστικά και απλά εκείνο το ελαστικό δεν μας βοήθησε σήμερα. Στην επανεκίνηση, στην έξοδο της τελευταίας στροφής, είχα την αίσθηση ότι το ελαστικό δεν ‘είχε ενεργοποιηθεί’. Καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου [γύρου] γλίστραγα, γι’ αυτό και πήγα πιο πίσω στην κατάταξη.

«Από εκεί και έπειτα, το ελαστικό δεν ήρθε ποτέ σε καλή κατάσταση, είχα τον ρυθμό του Massa και ξέρουμε ότι είμαστε γρηγορότεροι από αυτόν, οπότε ήταν μια περίεργη ακολουθία γεγονότων από το ξεκίνημα του αγώνα.»

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm

Μηχανολόγος, gamer, κιθαρίστας και πολλά άλλα. Κόλλησε το μικρόβιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού μικρός και πλέον η ασθένεια είναι ανίατη.