Εφικτό να σπάσουν τα ρεκόρ του Schumacher από τον Hamilton, λέει ο Brawn

Add us as preferred source
Formel 1 – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Großer Preis von Mexiko 2017. Lewis Hamilton Formula One – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Mexico GP 2017. Lewis Hamilton

Ανάμεσα στους κορυφαίους της Formula 1 κατατάσσει ο Ross Brawn τον Lewis Hamilton, μετά και τη φετινή χρονιά, τονίζοντας μάλιστα πως μπορεί να σπάσει και τα ρεκόρ που έθεσε ο Michael Schumacher.

Ο επικεφαλής αγωνιστικών ζητημάτων της FOM έχει συνεργαστεί με μερικά σπουδαία ονόματα της F1, όπως ο Michael Schumacher, ενώ είχε προλάβει να δουλέψει και το 2013 στη Mercedes με τον Hamilton.

Τα ρεκόρ του ‘Schumi’ είναι πάντα ένα θέμα συζήτησης, αφού ήδη ο Βρετανός έσπασε αυτό των pole που ανήκε στον Γερμανό, ενώ είναι 29 νίκες μακριά από το να τον φτάσει σε νίκες.

Όταν ρωτήθηκε από το Sky Sports αν είναι εφικτό να σπάσουν τα ρεκόρ του Schumacher, ο Brawn απάντησε: «Πιστεύω πως ναι, είναι. Όταν έγιναν αυτά δεν το φανταζόμουν ότι θα μπορούσαν να γίνουν, αλλά βλέποντας πώς τα πάει ο Hamilton, θα μπορούσε να τα σπάσει.»

Μάλιστα, ο Βρετανός τόνισε πως δεν χωρά συζήτηση για το αν ο Hamilton είναι ανάμεσα στους κορυφαίους της F1:

«Είναι ένας εκ των κορυφαίων. Ήταν αρκετά καλός από πριν. Μπορείς να πεις ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο σπουδαίο οδηγό. 

«Δεν είναι απλώς ο τέταρτος τίτλος που ανεβάζει τον Lewis στους κορυφαίους, τους Schumacher, τους Senna, τους Fangio. Είναι ο τρόπος με τον οποίον οδήγησε φέτος που με εντυπωσίασε, ειδικά στους τελευταίους αγώνες.

«Δυσκόλεψε τα πράγματα στο Μεξικό, αλλά, αν εξαιρέσουμε αυτό, ήταν υποδειγματικός φέτος. Ακόμα κι όταν το μονοθέσιό του δεν ήταν στο 100%, ήταν σε θέση να κάνει εκπληκτικούς αγώνες, επομένως του αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό το σπουδαίο επίτευγμα.»

Πηγή: Motorsportweek.com

Latest Podcast Undercut · E47 · 14/09/2026 · 55 min

The Undercut Redux #47: Κυνηγώντας ανεμόμυλους

Το ταξίδι της Formula 1 στην Μαδρίτη είχε ιδιαίτερη προσμονή, αρκετές ψευδαισθήσεις και πολλές διαφορετικές πραγματικότητες για τους πρωτοπόρους οδηγούς. Ο Kimi Antonelli είναι ξανά…

Add us as preferred source on Google News

Follow TotalRacing on Google News so you never miss an article.

Related Posts
WRC, 2026, Rally Σαρδηνίας, Rally Σαουδικής Αραβίας
Περισσότερα

Στη Σαρδηνία το φινάλε του WRC – Ακυρώθηκε το Rally Σαουδικής Αραβίας

Το Ράλι Σαουδικής Αραβίας δεν θα αποτελέσει τελικά μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι του 2026, με τη FIA…