Έφυγε από την Haas ο Steiner, στη θέση του ο Komatsu

Steiner Haas
AUTODROMO HERMANOS RODRIGUEZ, MEXICO – OCTOBER 26: Guenther Steiner, Team Principal, Haas F1 Team, talks to the press during the Mexico City GP at Autodromo Hermanos Rodriguez on Thursday October 26, 2023 in Mexico City, Mexico. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Ριζικές αλλαγές στην ομάδα της Haas, καθώς ο επικεφαλής της Guenther Steiner απομακρύνθηκε από την ομάδα, με τον Ayao Komatsu να τον αντικαθιστά μετά από επτά σεζόν.

Σε ολική αναδόμηση οδεύει η ομάδα της Haas ενόψει της νέας σεζόν, αφού μέσα σε λίγες ώρες ανακοινώθηκε τόσο η φυγή του τεχνικού διευθυντή της ομάδας Simone Resta, όσο και η απομάκρυνση του αγωνιστικού διευθυντή της, Guenther Steiner, ο οποίος αποχωρεί από την αμερικανική ομάδα, στην οποία υπήρξε επικεφαλής από την είσοδό της στην Formula 1 το 2016.

Η ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Steiner αποτελεί επιλογή του ιδιοκτήτη της ομάδας, Gene Haas, ο οποίος φέρεται αρκετά απογοητευμένος από την πορεία και τα αποτελέσματα που έχουν φέρει τα μονοθέσια στις τελευταίες σεζόν, μην έχοντας καταφέρει κάτι αξιόλογο, τερματίζοντας δύο φορές σε τρεις σεζόν στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών και μην αξιοποιώντας όπως θα ήθελαν τις αλλαγές κανονισμών την περασμένη σεζόν.

Αποκορύφωμα της πορείας της Haas με τον Steiner αποτελεί η πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών του 2018, που όμως ακολουθήθηκε από καθίζηση, με την ομάδα να καταφέρνει μόνο το 2022 να ξεπεράσει τις δύο τελευταίες θέσεις στη βαθμολογία.

Τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή θα πάρει ο μέχρι πρότινος επικεφαλής μηχανικός της ομάδας, Ayao Komatsu, ο οποίος αποτελεί σταθερό μέλος της Haas, από την είσοδο της στην Formula 1, έχοντας μεταπηδήσει σε αυτήν από την Renault μαζί με τον τότε οδηγό της ομάδας, Romain Grosjean. O Komatsu σύμφωνα με την ανακοίνωση θα στραφεί στη βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού και του αγωνιστικού πακέτου της ομάδας, ενώ θα πλαισιωθεί εν ευθέτω χρόνω και με έναν αρμόδιο διευθυντή για τις υπόλοιπες δραστηριότητες της Haas. Αυτό σημαίνει ότι οι αρμοδιότητες που είχε μέχρι σήμερα ο Steiner στην Haas θα σπάσουν σε δύο, ενόψει πάντα και της εισόδου των νέων κανονισμών για τις μονάδες ισχύος το 2026.

Θυμίζουμε ότι η Haas είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την προμηθεύτρια των κινητήρων της, ενώ η παρουσία της Andretti στο προσκήνιο φαίνεται πως έχει παίξει σημαντικό ρόλο και στο μέλλον της μέχρι στιγμής μοναδικής αμερικανικής ομάδας της Formula 1.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Williams, Mercedes

H Williams συνεχίζει με τα μοτέρ της Mercedes

Next Article
Wolff, Mercedes, 2026

Στη Mercedes μέχρι το 2026 ο Wolff

Related Posts