Έγκαιρη τελικά η επιλογή ελαστικών της McLaren για την Ιαπωνία

Η FIA υποστήριξε τελικά τους ισχυρισμούς της McLaren ότι δεν έχασε την προθεσμία δήλωσης των επιλογών ελαστικών για το Ιαπωνικό Grand Prix.

H εξαιρετικά συντηρητική επιλογή ελαστικών της McLaren την έβαλε σε μια άκρως μειονεκτική θέση στην Suzuka, όπου ο Fernando Alonso δεν χρησιμοποίησε καθόλου τα supersofts πριν τις κατατακτήριες δοκιμές.

Η ασυνήθιστη αυτή επιλογή δημιούργησε μια φημολογία ότι η McLaren αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει την default επιλογή ελαστικών της Pirelli, διότι είχε χάσει την προθεσμία 14 εβδομάδων να επικυρώσει την επιλογή της με την FIA. H ομάδα από το Woking διέψευσε απόλυτα τους ισχυρισμούς αυτούς, αλλά οι φήμες δεν σταμάτησαν να περιφέρονται.

Ο Charlie Whiting, αγωνιστικός διευθυντής της F1, δήλωσε ότι η διοικητική επιτροπή δεν είχε ειδοποιηθεί σχετικά με κάποια ομάδα η οποία έχασε την προθεσμία της και ότι η FIA θα είχε ενημερώσει μια ομάδα εάν εκείνη ήταν κοντά στο να χάσει την προθεσμία:

«Δεν μου έγινε γνωστή η καθυστέρηση κανενός. Η τελευταία φορά έγινε πριν πολύ καιρό. Αυτό που θα κάναμε κανονικά είναι ότι εαν δεν είχαν κάνει την δήλωσή τους μια μέρα πριν την λήξη της προθεσμίας, θα τους παίρναμε ένα γρήγορο τηλέφωνο λέγοντας ότι ‘μην ξεχάσετε ότι πρέπει να κάνετε την επιλογή ελαστικών σας’. Όμως σε αυτή την περίσταση ήταν [η McLaren] εντάξει.»

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Gil de Ferran – ο οποίος εισήχθη στην ομάδα αφού πραγματοποιήθηκε η επιλογή των ελαστικών – υποστήριξε ότι η επιλογή για την Ιαπωνία βασίστηκε στην προτίμηση της ομάδας στις σκληρότερες γόμες, κάτι που δήλωσε επίσημα πριν μερικές ημέρες.

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
15
Shares
Previous Article

Ευχαριστημένος από την απόδοση του ο Lappi

Next Article

Checking The Pacenotes - Season 3 - Rally Μ. Βρετανίας

Related Posts