Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toro Rosso, Franz Tost, δηλώνει πως η ομάδα του θα ακολουθήσει 24ωρες βάρδιες, για να καταφέρει να αντεπεξέλθει στον φόρτο εργασίας της νέας σεζόν.

Η ομάδα του Tost είχε υιοθετήσει και πέρυσι την ίδια μεθοδολογία, καθώς η καθυστέρηση στην επιλογή κινητήρα τους οδήγησε πολύ πίσω στην παραγωγή. Φέτος, με τους κανονισμούς να αλλάζουν δραματικά, θα προσπαθήσουν απλώς να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο εξέλιξης, πριν οριστικοποιήσουν τα σχέδια.

«Από την πλευρά της παραγωγής, θα πρέπει να δουλέψουμε 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα για ένα χρονικό διάστημα. Από τα μέσα Ιανουαρίου ως τα μέσα Φεβρουαρίου, θα έχουμε τρεις βάρδιες τη μέρα. Είναι μια μικρή περίοδος, επειδή είναι πολύ κοστοβόρα».

Κάθε χρόνο ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι μήνες της πυρετώδους προετοιμασίας, καθώς οι υπεύθυνοι των ομάδων προσπαθούν να δώσουν στους τεχνικούς τον περισσότερο δυνατό χρόνο, ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα.

Αν και τα χρονοδιαγράμματα είναι οριακά, ο Tost θεωρεί πως η ομάδα του θα είναι προετοιμασμένη ενόψει των χειμερινών δοκιμών: «Γίνεται πολύπλοκο όταν το τμήμα της αεροδυναμικής δεν θέλει να αποκαλύψει τα σχέδια και θέλουν να κερδίσουν μια ακόμη μέρα. Γίνεται πάντα πολύ σφικτό (χρονικά), αλλά είναι κέρδος στην απόδοση. Είναι κάθε χρόνο η ίδια ιστορία, τίποτα δεν αλλάζει.

«Όσο μπορείς να μείνεις στην αεροδυναμική σήραγγα και να κάνεις έρευνα και εξέλιξη, μπορείς να βρεις περισσότερη απόδοση. Αυτή είναι η διαφορά με μια μικρή ομάδα, μόλις θέσουμε την προθεσμία πρέπει να πούμε “σταματάμε τώρα” γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να οδηγήσουμε.

«Πρέπει να έχουμε την απόφαση σχετικά με την αποκάλυψη των σχεδίων σε μια ορισμένη ημερομηνία και τότε ξέρουν ότι είναι το αργότερο, δεν είναι δυνατόν να πάει παρακάτω, γιατί είμαστε στο όριο».

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X