Εκδόθηκε το προσχέδιο για το πρόγραμμα της F1 για το 2021

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του εξωτερικού, το προσχέδιο για την ερχόμενη σεζόν της F1 δόθηκε σήμερα στις ομάδες του grid και προβλέπει μέχρι και 23 αγώνες, με νέο αγώνα στην Σαουδική Αραβία.

Το προσχέδιο προβλέπει έναν παραπάνω αγώνα από το αρχικό πλάνο του 2020. Αυτός ο αγώνας θα είναι νέος για την F1 και θα διεξαχθεί σε σιρκουί πόλης στην Jeddah της Σαουδικής Αραβίας.

Η σεζόν έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στην Μελβούρνη κάποια στιγμή τον Μάρτιο, με τις pre-sesson δοκιμές να έχουν προγραμματιστεί για το Μπαχρέιν, επιβεβαιώνοντας τις φήμες. Θα διαρκέσουν τρεις ημέρες.

Το ντεμπούτο του Βιετνάμ ελπίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί το 2021, ενώ το ίδιο ισχύει και για το Ολλανδικό GP, το οποίο φαίνεται να προορίζεται για τον Σεπτέμβριο. Και οι δύο αγώνες ακυρώθηκαν φέτος λόγω της πανδημίας.

Το προσχέδιο περιλαμβάνει τις υπόλοιπες συνηθισμένες χώρες όπως το Βέλγιο (Spa-Francorchamps), την Ιταλία (Monza), την Σιγκαπούρη (Marina Bay), την Ρωσία (Sochi), την Ιαπωνία (Suzuka) και την Βραζιλία, με την τελευταία να συνοδεύεται με ένα ερωτηματικό. Η μεταφορά του Grand Prix στην νέα πίστα στο Rio de Janeiro, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, είναι επισφαλής, καθώς υπάρχει κίνημα υπερ της προστασίας του περιβάλλοντος το οποίο αντιτίθεται στην κατασκευή της.

Περιέργως το GP του Miami δεν συμπεριλαμβάνεται καν στο προσχέδιο, παρά τις συζητήσεις μεταξύ των αρμόδιων, οι οποίες σύμφωνα με την F1 είχαν καταλήξει «ουσιαστικά σε συμφωνία».

Τέλος, όσον αφορά την παρουσία θεατών, στόχος είναι η διεξαγωγή όσο περισσότερων αγώνων με πλήρεις εξέδρες γίνεται. Αναμένεται όμως κάποιοι εξ αυτών να πραγματοποιηθούν με πληρότητα ακόμα και 50%, λόγω των περιορισμών διαφόρων χωρών λόγω της πανδημίας.

Πηγή: Racefans.net

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles