Εκκενώνεται λόγω πλημμυρών η πίστα της Ίμολα (pics)

Ίμολα εκκένωση
Laurent Dupin | @LaurentDupin_f1

Στην προληπτική εκκένωση της πίστας στην Ίμολα προχώρησαν οι διοργανωτές του επικείμενου Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ασφαλείας για πιθανές πλημμύρες.

Με άσχημα νέα ξεκίνησε η εβδομάδα του Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια στην Ίμολα, καθώς οι έντονες καταιγίδες που επικρατούν στην περιοχή ώθησαν τους ανθρώπους της οργάνωσης του αγώνα να προχωρήσουν σε εκκένωση της πίστας το απόγευμα της Τρίτης, υπό το φόβο πλημμυρών.

Η περιοχή της Εμίλια Ρομάνια βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς επικρατεί έντονη κακοκαιρία με συνεχείς καταιγίδες κι έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες κορυφώνονται στο ξεκίνημα αυτής της εβδομάδας. Μάλιστα σε περιοχές πλησίον της πίστας έχουν υπάρξει πλημμυρικά φαινόμενα και σημαντικές καταστροφές, ενώ έχουν υπερχειλίσει ρέματα και μικρά ποτάμια.

Με την πίστα της Ίμολα να βρίσκεται χτισμένη δίπλα σε έναν ποταμό, του οποίου το μέγεθος έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, ο κίνδυνος για πλημμύρες είναι σημαντικός, λίγες μόνο ημέρες πριν την επίσημη έναρξη του έκτου Grand Prix της σεζόν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Βλέποντας την πολύ δυνατή βροχή να πέφτει σε πολύ μεγάλο βαθμό κι ασταμάτητα από χθες το βράδυ και να αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον στην ίδια ένταση μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης, αποφασίστηκε η εκκένωση της πίστας για λόγους ασφαλείας, μέχρι να βελτιωθεί η εικόνα του καιρού ή να ελαττωθεί σημαντικά ο κίνδυνος που υπάρχει.

Έτσι, οι άνθρωποι της οργάνωσης, της παγκόσμιας ομοσπονδίας αλλά και των ομάδων που φιλοξενούνται στο paddock της Ίμολα, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν άμεσα την πίστα, με τις τελευταίες σημαντικές προετοιμασίες για τον αγώνα να διακόπτονται και για την ώρα να παραμένει άγνωστο το πότε θα συνεχιστούν.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τους ιθύνοντες και με την πολύ πιθανή βελτίωση του καιρού μέσα στις επόμενες ημέρες, ακόμη δεν υπάρχει κίνδυνος μη διεξαγωγής του τριημέρου. Φυσικά ακόμη παραμένει άγνωστο το κατά πόσο θα επηρεαστεί η φυσιολογική διαδικασία από την εκκένωση αυτή, ενώ η κακοκαιρία είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Bezzecchi GP Γαλλίας

GP Γαλλίας - Αγώνας: Χάος, συγκρούσεις και Bezzecchi

Next Article
GP Εμίλια Ρομάνια

Δεν θα διεξαχθεί το GP της Εμίλια Ρομάνια

Related Posts