Εκκίνηση στο Μπαχρέιν, επιστροφή της Ίμολα στο πρόγραμμα της F1

Σημαντικές αλλαγές στο καλεντάρι της Formula 1, ανακοίνωσαν οι άνθρωποι της Liberty Media, με το Μπαχρέιν να γίνεται ο πρώτος αγώνας της χρονιάς. Αλλαγή στις ημερομηνίες για Αυστραλία, επιστροφή της Ίμολα, προς ακύρωση και πάλι η Κίνα.

Η ρευστή κατάσταση που επικρατεί στις περισσότερες χώρες του κόσμο εξαιτίας της πανδημίας, προκάλεσε αλλαγές και στο καλεντάρι της Formula 1, για το πρωτάθλημα του 2021. Έτσι αντί για την καθιερωμένη έναρξη της σεζόν στην Αυστραλία, οι οδηγοί θα ξεκινήσουν τη σεζόν στην έρημο του Μπαχρέιν, όπου αναμένεται να διεξαχθούν και οι χειμερινές δοκιμές.

Μετά από 11 σεζόν και για τρίτη φορά στην ιστορία, η πίστα του Σακχίρ θα φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, το τριήμερο 26-28 Μαρτίου, στις ημερομηνίες ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Το Grand Prix της Αυστραλίας θα μεταφερθεί στο τέλος της σεζόν, στις 19 με 21 Νοεμβρίου, πριν το νέο Grand Prix στη Σαουδική Αραβία και το κλείσιμο του πρωταθλήματος στο Άμπου Ντάμπι στις 12 Δεκεμβρίου.

Αντίθετα από την Αυστραλία, το Grand Prix της Κίνας φαίνεται να πηγαίνει προς ακόμη μία ακύρωση, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που υπάρχουν στην χώρα. Ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί στην προγραμματισμένη του ημερομηνία και θα αντικατασταθεί από την Ίμολα, η οποία όπως όλα δείχνουν, θα βρίσκεται για ακόμη μία σεζόν στο πρόγραμμα, μετά την περσινή της επιστροφή.

Ακόμη, υπάρχει ένας ακόμη αγώνας, που βρίσκεται υπό επιβεβαίωση από την Liberty Media κι αναμένεται να διεξαχθεί το τριήμερο 30 Απριλίου – 2 Μαΐου. Οι συντριπτικές πιθανότητες βρίσκονται με την επιστροφή του αγώνα στην πίστα του Πορτιμάο, στην Πορτογαλία, καθώς μία εβδομάδα αργότερα είναι προγραμματισμένο το Ισπανικό Grand Prix.

Φυσικά, με την πανδημία του Covid-19 να βρίσκεται ακόμη σε ισχύ, τίποτα δεν είναι ακόμη τελεσίδικο, όμως για τον ώρα το πρόγραμμα της F1 για το 2021, διαμορφώνεται όπως φαίνεται στο σχετικό tweet παρακάτω:

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify