ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις- 1η Μέρα: Ρώσικος πύραυλος στο πεδίο βολής

O Alexey Lukyanuk βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξη μετά τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές του ΕΚΟ ΡάλλυΑκρόπολις, με τους Eyvid Brynildsen και Juuso Nordgren να τον ακολουθούν. 

Ο Ρώσος είχε κλατάρισμα στην ειδική του Μαρκόλουπου χάνοντας 12 δευτερόλεπτα. Στην ειδική της Θήβας, κινήθηκε σε εντελώς δικό του ρυθμό, όντας 44 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από τον Brynildsen. Το τέλος της πρώτης μέρας τον βρίσκει, με σχετικά μεγάλη διαφορά στην κορυφή.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Νορβηγός Eyvid Brynildsen, ο οποίος δίνει μάχη με τον εργοστασιακό οδηγό της Skoda, Juuso Nordegren. O Φινλανδός έχασε τα φρένα σε μία διασταύρωση στην ειδική της Θήβας και έχασε χρόνο μέχρι να επανέλθει.

Στην τέταρτη θέση, αρκετά κοντά στην μάχη της δεύτερης θέσης, βρίσκεται ο Bruno Magalhaes, με τον Κύπριο Αλέξανδρο Τσουλόφτα να είναι μόλις 1.5 δευτερόλεπτα πίσω του. Το DS3 R5 του Κύπριου αντιμετώπισε πρόβλημα με τις αλλαγές ταχυτήτων, περίπου 10 χιλιόμετρα μέσα στην ειδική της Θήβας. Η επίδοση του ήταν αρκετά υποσχόμενη, έτσι είναι πιθανό να τον δούμε την Κυριακή στο βάθρο των νικητών.

Στην 6η θέση, 0.7 δευτερόλεπτα πίσω, βρίσκεται ο Yuriy Protasov, με τους Norbert Hercing και Grzegorz Grzyb να τον ακολουθούν.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Hubert Ptiaszek και Σίμος Γαλαταριώτης.

Στα τετρακίνητα του ERC προηγείται ο Erdi Tibor jr, με Mitsubishi Evo X, με τους Juan Carlos Alonso και Sergey Remennik να τον ακολουθούν, επίσης με Evo X.

Στα δικίνητα του ERC ο Ρώσος Artur Muradian με Peugeot 208 R2 προηγείται του Χρυσόστομου Καρέλλη, με Citroen DS3 R3 και του Ινδού Ammitrajit Ghosh με Ford Fiesta R2. O Έλληνας οδηγός δυσκολεύτηκε αρκετά με το αυτοκίνητο στην ειδική της Θήβας, χάνοντας αρκετό χρόνο. Στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Emma Falcon με Citroen DS3 R3.

O Lukasz Habaj με Fiesta R5 είχε έξοδο στην Θήβα, ενώ ο Βασίλης Δρυμούσης εγκατέλειψε στην ίδια ειδική, από σπασμένο κιβώτιο. Ίσως εκκινήσει αύριο και πάλι τον αγώνα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Θέση Πλήρωμα Αυτοκίνητο Χρόνος/Διαφορά από τον Προηγούμενος
1 Alexey Lukyanuk – Alexey Arnautov Ford Fiesta R5 23:50.3
2 Eyvind Brynildsen – Veronica Engan Ford Fiesta R5 +33.4
3 Juuso Nordgren – Tapio Suominen Skoda Fabia R5 +4.9
4 Bruno Magalhaes – Hugo Magalhaes Skoda Fabia R5 +2.1
5 Αλέξανδρος Τσουλόφτας – Αντώνης Χρυσοστόμου Citroen DS3 R5 +1.5
6 Yuriy Protasov – Pavlo Chrepin Skoda Fabia R5 +0.7
7 Norbert Herczing – Ramon Ferenz Skoda Fabia R5 +6.3
8 Grzergorz Gryzb – Jakub Wrobel Skoda Fabia R5 +2.3
9 Hubert Ptiaszek – Mahiej Szczepaniak Skoda Fabia R5 +5.9
10 Σίμος Γαλαταριώτης – Αντώνης Ιωάννου Skoda Fabia R5 +2.5

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP Ιταλίας - FP2: Δύο στα δύο για Iannone

Next Article

Blog: «Ακρόπολις» με τη ματιά ενός αρχάριου

Related Posts