Η φήμη του εθνικού μας αγώνα επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά, με τις ειδικές να είναι τόσο σκληρές, αναγκάζοντας πολλά από τα πληρώματα να εγκαταλείψουν. Επικεφαλής του ΕΚΟ Rally Ακρόπολις είναι πλέον ο Bruno Magalhaes, με τον Norbert Hercig δεύτερο και τον Hubert Ptaszek τρίτο.

Το Πορτογαλικό πλήρωμα ήταν ένα από τα λίγα που δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα την σημερινή ημέρα και βρίσκεται, με μεγάλη διαφορά στην πρώτη θέση, αφού οι Ούγγροι είναι πάνω από 1 λεπτό πίσω τους.

Στην τρίτη θέση ακολουθούν οι Ptaszek – Sczcepaniak, με τους Κύπριους Γαλαταριώτη – Ιωάννου να τους ακολουθούν. Στην πέμπτη θέση ακολουθούν οι Brynildsen – Engan οι οποίοι είχαν ένα αργό κλατάρισμα στην πρώτη ειδική της ημέρας, και στην επόμενη ειδική έχασαν την ενδοεπικοινωνία, χάνοντας αρκετό χρόνο.

Στην έκτη θέση ανέβηκαν οι Grzyb – Wrobel, με τους Σερδερίδη – Michotte να τους ακολουθούν. Αρκετά κοντά στο Ελληνο-Βελγικό πλήρωμα βρίσκονται οι Nobre – Morales, με την δεκάδα να συμπληρώνουν οι Tibor Erdi jr -Papp Gyorgy και Θέμης Χαλκιάς – Λεωνίδας Μαχαιράς. Ο Tibor προηγείται με διαφορά ασφαλείας στην ERC2, μπροστά από τον Juan Carlos Alonso.

Πρώτοι δικίνητοι στην γενική κατάταξη είναι οι ‘El Nak jr’ – Ανδρέας Βίγκος, με Renault Clio R3, σχεδόν ένα λεπτό μπροστά από τους Ινδούς Ghosh – Naik. Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Emma Falcon με το Citroen DS3 R3T. Οι Χρυσόστομος Καρέλλης – Ηλίας Παναγιωτούνης είχαν διπλό κλατάρισμα στην ειδική του Δροσοχωρίου χάνοντας πάρα πολύ χρόνο.

Στην πρώτη ειδική της ημέρας ο Juuso Nordgren είχε κλατάρισμα, ενώ στην επόμενη ειδική είχε διπλό κλατάρισμα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Στην 4η ειδική του αγώνα ήρθε η καταστροφή για τον Lukyanuk, αφού πέρα από το κλατάρισμα έσπασε και το ημιαξόνιο του Fiesta R5, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει μετά την ειδική.

Στην 6η ειδική διαδρομή ο Albert Von Thurn Und Taxis είχε έξοδο, με αποτέλεσμα το Fabia R5 να μπλοκάρει τον δρόμο, με την ειδική να ακυρώνεται.

Στην 7η ειδική διαδρομή το ημιαξόνιο του Citroen DS3 R5 έσπασε, θέτοντας τους Τσουλόφτα – Χρυσοστόμου εκτός αγώνα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΠλήρωμαΑυτοκίνητοΧρόνος/Διαφορά από τον Προηγούμενος
1Bruno Magalhaes – Hugo MagalhaesFord Fiesta R51:59:59.1
2Norbert Herczing – Ramon FerenzFord Fiesta R5+1:04.7
3Hubert Ptiaszek – Mahiej SzczepaniakSkoda Fabia R5+47.0
4Σίμος Γαλαταριώτης – Αντώνης ΙωάννουSkoda Fabia R5+34.4
5Eyvind Brynildsen – Veronica EnganFord Fiesta R5+46.8
6Grzergorz Gryzb – Jakub WrobelSkoda Fabia R5+1:11.0
7Ιορδάνης Σερδερίδης – Frederic MichlotteSkoda Fabia R5+20.9
8Paolo Nobre – Gabriel MoralesSkoda Fabia R5+12.1
9Tibor Erdi jr – Papp GyorgyMitsubishi Lancer Evolution X+1:16.0
10Θέμης Χαλκιάς – Λεωνίδας ΜαχαίραςSkoda Fabia R5+2.2

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles