Έκπληκτος ο Whiting από τα παράπονα των οδηγών για το chicane της ευθείας Mistral

Ο Charlie Whiting εμφανίζεται έκπληκτος από τα παράπονα των οδηγών για το σικέιν της πίσω ευθείας, στην πίστα του Paul Ricard.

Ο αλυτάρχης της F1 τονίζει πως όλοι είχαν γνώση της χάραξης της πίστας, πριν τη διεξαγωγή του αγώνα και δεν περίμενε τόσα παράπονα από τους οδηγούς.

Ο Whiting δήλωσε πως το σικέιν μπορεί να αφαιρεθεί «Αν υπάρχει ένα αρκετά ισχυρό επιχείρημα επ’ αυτού. Ήταν κοινή απόφαση, ήταν αυτό που είχε προταθεί από την ίδια την πίστα και δεν είδαμε κανένα λόγο να πούμε οτιδήποτε διαφορετικό. Θέλαμε να έχουμε δυο μεγάλες ζώνες DRS, που θεωρώ πως έδειξε να λειτουργεί καλά στην πίσω ευθεία.

«Ξέρω πως εμφανίστηκε ένα κίνημα, που υποστηρίζει πως θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε χωρίς αυτό. Όμως όλες οι ομάδες και οι οδηγοί ήξερα γι’ αυτό καιρό τώρα και οι ομάδες έκαναν δοκιμές σε αυτή την πίστα, οπότε ήμουν κάπως έκπληκτος όταν το άκουσα, ήρθε από το πουθενά την Παρασκευή.

«Σίγουρα μπορούμε να κάνουμε μια προσομοίωση της μεγάλης ευθείας, να δούμε αν οι έξοδοι διαφυγής είναι επαρκείς, τέτοια πράγματα. Αλλά θα ήθελα επίσης να ακούσω τις απόψεις των οδηγών, τώρα που είχαν την ευκαιρία να τρέξουν σε αυτό. Νομίζω είδαμε αρκετές καλές προσπεράσεις εκεί, τις οποίες αμφιβάλλω αν θα είχαμε δει σε άλλη περίπτωση.

«Είναι, εν πολλοίς, ζήτημα άποψης, αλλά είμαι χαρούμενος να το συζητάω με όλους τους εμπλεκόμενους».

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Απογοητευμένος από το λάθος του δηλώνει ο Leclerc

Next Article

Race Podcast 2018 #6: Σχολιάζοντας το Grand Prix Γαλλίας

Related Posts