Έκπληκτος ο Folger από τον ρυθμό αγώνα του

O Jonas Folger είναι έτοιμος να εκκινήσει την παρθενική του χρονιά στο MotoGP, έχοντας ήδη δείξει πολύ καλά στοιχεία στις έως τώρα δοκιμές. Στο τεστ του Phillip Island ήταν 4ος, με την έκβαση του τριημέρου να τον αφήνει «έκπληκτο».

Το έργο του Γερμανού αναβάτη δεν θα είναι εύκολο τη φετινή χρονιά, καθώς ακόμη και μέσα στην ίδια του την ομάδα ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Να θυμίσουμε ότι ο Folger θα μοιράζεται τα box της Tech3 Yamaha με τον περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Moto2.

Όμως έως τώρα τα πάει αρκετά καλά, ενώ στην Αυστραλία ήταν μόλις μισό δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή και τον Maverick Vinales. Η τελική του θέση ήταν η 4η, με τις δύο προηγούμενες ημέρες να βρίσκεται στη 10η και την 7η αντίστοιχα.

«Είμαι έκπληκτος,» ανέφερε στο motorsport.com. «Έμεινα έκπληκτος μετά το χρόνο που έκανα [την Παρασκευή] το πρωί, και το καλό ήταν ότι πολλές φορές είμασταν κοντά σε αυτόν τον γύρο.

«Έτσι δεν ήταν απλά ένας γρήγορος γύρος, ήμασταν επίσης αρκετά σταθεροί και με φθαρμένα ελαστικά ήμασταν σε θέση να σετάρουμε τις ρυθμίσεις των ηλεκτρονικών, κάτι τι οποίο δούλεψε αρκετά καλά με τα φθαρμένα ελαστικά και θα είναι σημαντικό για τον αγώνα.»

Ο Folger είχε και μια πτώση κατά την τελευταία ώρα των δοκιμών, όμως κατάφερε να επανέλθει γρήγορα, χωρίς να τραυματιστεί.

«Έχασα ένα μέρος της αυτοπεποίθησής μου, ήμουν κάπως ανήσυχος, δεν ήθελα να τελειώσω τη μέρα έτσι. Έτσι βάλαμε νέα ελαστικά στη δεύτερη μοτοσυκλέτα και με γεμάτο τεπόζιτο βγήκαμε έξω ξανά, είπαμε ‘ΟΚ, μπορεί να καταφέρουμε να κάνουμε προσομείωση αγώνα, όμως το λιγότερο θα προσπαθήσω να κάνω όσο περισσότερους γύρους μπορώ’.»

«Έκανα 11 γύρους και επίσης στον τελευταίο γύρο έκανα 1.29.3 και σε κάθε γύρο πήγαινα ταχύτερα, έτσι ήταν αρκετά θετικό και ήταν σημαντικό μετά την πτώση να ανακτήσουμε την αίσθηση.»

Ο Γερμανός αναβάτης στη συνέχεια αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους αναβάτες της Moto2 που για φέτος θα αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία, με τους περισσότερους εξ’ αυτών να τα πηγαίνονουν αρκετά καλά.

«Σχεδόν κάθε rookie προσαρμόζεται αρκετά γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι το επίπεδο της Moto2 είναι αρκετά υψηλό, σίγουρα. Θα είναι δύσκολα, επειδή ο Rins θα είναι εκεί στον αγώνα, να μάχεται μαζί μου. Είναι ένας πολύ δυνατός αγωνιζόμενος και επίσης ο Johann είναι πολύ σταθερός και αν όλα είναι καλά είναι επίσης γρήγορος.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Blog: Οι παρουσιάσεις και ο placebo ενθουσιασμός

Next Article

Ανακοινώθηκε το line-up της Haas για τις δοκιμές στην Βαρκελώνη

Related Posts