Έκπληκτος ο Leclerc που η Ferrari βρίσκεται τόσο πολύ εκτός ρυθμού

Έκπληξη προκαλεί στον Charles Leclerc που η Ferrari βρίσκεται τόσο πολύ εκτός ρυθμού μετά το τέλος της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Spa-Francorchamps.

Η Ιταλική ομάδα αναμενόταν να δυσκολευτεί στο Βελγικό Grand Prix, καθώς η αδυναμία που παρουσιάζει σε πίστες όπου απαιτείται μεγάλη συνεισφορά της μονάδας ισχύος είναι εμφανής την φετινή χρονιά. Τα αποτελέσματα  στη δεύτερη περίοδο επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις καθώς οι δύο οδηγοί της Scuderia, Charles Leclerc και Sebastian Vettel σημείωσαν μόλις τον 15ο και 17ο καλύτερο χρόνο αντίστοιχα.

Ο Μονεγάσκος τερμάτισε 1.6 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο Max Verstappen, ενώ ήταν 0.8 δευτερόλεπτα αργότερος απο τον δέκατο Pierre Gasly. O γύρος του με 1.45.440 ήταν μάλιστα 1.3 δευτερόλεπτα αργότερος από τον αντίστοιχο περσινό του στις ελεύθερες δοκιμές.

«Προφανώς και είναι έκπληξη το γεγονός ότι είμαστε τόσο πίσω στις ελεύθερες δοκιμές», παραδέχθηκε ο Leclerc. «Δοκιμάσαμε σχεδόν τα πάντα. Σε ένα σημείο δοκίμασα μια πιο επιθετική στρατηγική με την κάθετη δύναμη χωρίς όμως αποτέλεσμα.»

«Απλά υστερούμε σε ταχύτητα και σε ρυθμό αυτή τη στιγμή. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να επανέλθουμε, όμως δε περιμένω θαύματα αυτό το σαββατοκύριακο. Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις τη Ferrari να παλεύει για τις τελευταίες θέσεις.»

Τέλος, ο Leclerc πιστεύει ότι η πιθανότητα βροχής το Σάββατο θα κάνει τα πράγματα χειρότερα για την ομάδα του.

«Έχουμε πρόβληματα με την ισορροπία του μονοθεσίου αυτό το σαββατοκύριακο και πάντα σε συνθήκες βροχής η ισορροπία γίνεται χειρότερη. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα εάν δε λύσουμε το πρόβλημα.»

Πηγή: Motorsport.com

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify