Εξετάζει πώληση ενός μέρους της η McLaren

Η McLaren φαίνεται να εξετάζει την πιθανότητα να πουλήσει μέχρι και το 30% της ομάδας F1, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα και να γίνει ανταγωνιστικότερη.

Το McLaren Group αναζητά εδώ και κάποιους μήνες επιπλέον εισόδημα, καθώς έχει επηρεαστεί ιδιαιτέρως από την πανδημία και τις υποχρεωτικές άδειες που έχει επακόλουθα δώσει σε μέρος του προσωπικού της. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι θα προχωρήσει και σε περίπου 70 απολύσεις.

Σύμφωνα με πηγές του Motorsport.com, το αρχικό ρεπορτάζ του Sky News φαίνεται επιβεβαιώνεται και αφορά την McLaren Racing, την πτυχή της McLaren στην οποία εντάσσονται τα προγράμματα Formula 1 και IndyCar. Σύμφωνα με επίσημη δήλωση του Group, αναζητά μέχρι 275 εκατ. λίρες, προκειμένου να ενισχύσει την ρευστότητά της.

Γίνεται κατανοητό ότι η ομάδα θέλει να εκμεταλευτεί στο έπακρο το νέο budget cap των 145 εκατ. δολαρίων το 2021 και ψάχνει πρόσθετους πόρους ώστε να εξαντλήσει το όριο αυτό.

Η κατανομή των μετοχών της McLaren Racing είναι ποσοστιαία ίδια με της μητρικής εταιρίας. Το 56% περίπου ανήκει στην Mumtalakat Holding Company από το Μπαχρέιν, το 14% από τον Mansour Ojjeh, το 10% από τον Michael Latifi και το υπόλοιπο 20% σε διάφορους μικρότερους μετόχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Michael Latifi έχει ήδη δώσει ένα δάνειο στην Williams, με αντάλαγμα την θέση οδηγού που έχει εξασφαλίσει ο γιος του, οπότε είναι άγνωστο το πως θα εξελιχθεί η συσχέτισή του με την McLaren.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Toyota: Χωρίς το καινούργιο GR Yaris το 2021

Next Article

Shut up and Drive

Related Posts